Ziua de 1 iunie 2013 este sărbătorită de Muzeul Literaturii Române Iași, printr-o serie de activitati si programe organizate în diferite locații.

La muzeul „Constantin Negruzzi” de la Hermeziu se va organiza, începând cu ora 10:00, un program devenit traditional „Acasă la familia Negruzzi”, care va antrena copiii din localitățile Hermeziu, Trifești și Zapolodeni. Aceștia vor participa la momente artistice, jocuri ale copilăriei, ateliere tematice, proiecții de filme.

În Galeriile „Pod Pogor”, de la ora 11:00, Liviu Smântânică își va prezenta expoziția de portrete în ulei, „Portretele inocenței”, cu participarea criticului Ioan Holban. În curtea muzeului „Vasile Pogor”, între orele 15-19:00, Asociația Mai Bine va oferi publicului ieșean o ediție specială a Bazarului solidar. Fondurile obținute vor ajunge la un centru de recuperare a copiilor cu handicap mental sever din Iași.

La Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, copiii îi vor avea ca oaspeți de la ora 11:00 pe membrii ansamblului folcloric „Balada” din Gropnița-Săveni și pe Ștefan Atârgovițoae, câștigătorul emisiunii-concurs „Ti lascio una canzone”, Italia.

Încă de la înființarea sa, Muzeul Literaturii Române Iași este a încurajat evenimentele dedicate copiilor, an de an dezvoltând programe dintre cele mai diverse și creative.