Miercuri, 29 mai 2013, ora 19.00, Institutul Cervantes din Bucureşti găzduiește un nou concert din seria Viva la Guitarra. Intitulat Caminos del Barroco, concertul prilejuiește reîntâlnirea cu chitaristul Maxim Belciug, acompaniat la percuție de Pilar Diaz Romero, într-un program care reunește sonate baroce latino-americane cu creații din opera lui Gaspar Sanz, figură emblematică a chitarei spaniole din secolul XVII.

CAMINOS DEL BARROCOFoto: Institutul Cervantes Bucuresti

Concertul are loc în sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta 38) şi începe la ora 19.00. Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile.

Recitalul face parte din stagiunea extraordinară Viva la Guitarra care îşi propune, timp de 6 luni, să ofere publicului român noi prilejuri de întâlnire cu acest instrument atât de îndrăgit şi sută la sută spaniol, făcut, aşa cum scria Nicolás María López într-un eseu publicat în 1901, după chipul şi asemănarea sufletului popular. Stagiunea Viva la Guitarra are loc în perioada ianuarie – iunie 2013 şi este organizată de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Institutul Cervantes, cu sprijinul fabricii de instrumente HORA SA din Reghin.