Saptamana aceasta, echipa Scrie despre Tine lanseaza 5 scurtmetraje, doua noi piese ce se vor citi in lectura publica si premiera unei alte piese montata in spectacol. Pornind de la scenarii scrise in cadrul atelierului Scrie despre Tine de Andreea Lupu, Silviana Visan Carter, Irina Dobrita, Cosmin Briciu si Laura Gheorghe au luat nastere 5 scurmetraje ce vor fi prezentate joi seara, 30 mai, de la ora 19.00, la Urbanesc, str. Stefan Luchian 17, in cadrul unei seri de scurmetraje. Rolurile din aceste filme sunt interpretate de actorii Silviana Visan Carter, Gilda Stan, Andreea Lupu, Ilinca Harnut, Alexander Fuhrmann, Stefan Patrascu, Oana Popescu si suprinse pe camera cu un ochi rabdator de echipa acestui prim proiect: Sorin Poama, Bogdan Marcu, Razvan Mihalachi, Stefan Patrascu, Vera Ion, Alin Zabrauteanu.

Seara de scurtmetrajeFoto: Festivalul Scrie despre tine

Doua camere si o mana de oameni cu rabdare, am vrut sa vedem ce se intampla daca incercam sa filmam cateva situatii in bucatariile si apartamentele noastre, ale dramaturgilor, ale personajelor. Pentru noi, in mod clar, asta e doar inceputul, pentru ca ne-a placut atat de mult sa urmarim povestea fara sa tinem cont de "Regulile Filmului" , incat ne-am hotarat si cum vrem sa se cheme casa noastra de productie: "Nu vreau sa merg la Cannes", declara Vera Ion si Sorin Poama, fondatori ai proiectului Scrie despre Tine.

Cea de-a treia saptamana a Festivalului Scrie despre Tine continua si cu alte piese de teatru in reprezentatii lectura si cu premiera unei noi piese montata in spectacol. In seara aceasta, de la 20:30, la Carturesti Verona, se citeste piesa Rosu nu-i culoare de Alexandra Zachi. Coca Bloos, Iulia Verdes si Simona Cuciarianu vor citi acest text ce trateaza relatia devoratoare maestru-elev intr-un text profund scris de o tanara dramaturga de doar 26 de ani.

Cea de-a doua lectura a acestei saptamani, Toate femeile din mine, este un onewoman show scris de Daniela Ivanov si interpretat de Mihaela Sirbu, miercuri, 29 mai, la Teatrul Luni Green Hours. La polul opus primului text, piesa trateaza experienta de viata a unei femei mature ce vrea sa se arate fiului ei asa cum a fost si este ea, femeia, in toate ipostazele ei, nu doar cea de mama.

Saptamana se incheie cu premiera piesei STAND UP PLS, de Silviana Visan Carter, duminica, 2 iunie, la Teatrul Act. Piesa in care autoarea isi joaca propriul rol, alaturi de actorii Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Dan Lupu, Sorin Poama, Alexander Fuhrmann, prezinta un subiect tabu, lumea video-chaturilor si a femeilor care ajung sa lucreze aici.

Alte informatii despre piesele prezentate saptamana aceasta in cadrul Festivalului Scrie despre Tine gasiti mai jos:

Rosu nu-i culoare

Rosu nu-i culoare

Foto: Festivalul Scrie despre tine

ROSU NU-I CULOARE

De: Alexandra Zachi

Cu: Coca Bloos, Iulia Verdes, Simona Cuciurianu

Marti, 28 mai, ora 20.30

Carturesti Verona

Intrare libera

Despre piesa:

"Si venea uneori si se aseza langa mine la masa de lucru si incepea sa imi corecteze lucrarea, de fapt, incepea cumva sa imi transforme lucrarea din ceea ce vedeam eu in ceea ce vedea ea. Asta nu era neaparat un lucru rau... problema era ca niciodata nu se oprea la timp. "

Un text despre o fata care incearca sa surprinda si sa inteleaga cum s-a transformat bucuria ei de a picta, intr-un blocaj continuu si o ura fata de propriul talent.

O analiza a procesului de transformare suferit de-a lungul relatiei cu o un profesor formator, care ii corecta mereu lucrarile pentru a le da "acel ceva special". Un proces extrem de viu si chinuitor in care autoarea sapa in amintiri pentru a dezgropa momentul in care a inceput sa creada ca nu are talent, si sa se blocheze in fata foii de hartie.

Un text in care se poate regasi oricine a trecut printr-o experienta de invatare alaturi de un profesor "maestru", si a devenit in timp locuit de vocea maestrului care ii spune ca nu e de ajuns.

Despre autoare:

Autoarea este un personaj oarecare, ca orice alt personaj care trece pe langa tine intr-o zi aglomerata. A terminat anul trecut un master la SNSPA, dar nu e genul care sa practice ceea ce a studiat la scoala. Printre diferite randuri, a invatat sa picteze in atelierul unei pictorite in paralel cu toate scolile prin care a trecut (liceu, facultate, master). Are unghiile colorate si ii place sa bea ceai. Si ii place ciocolata, singura constanta din viata ei.

Toate femeile din mine

Toate femeile din mine

Foto: Festivalul Scrie despre tine

TOATE FEMEILE DIN MINE

De: Daniela Ivanov

Cu: MihaelaSirbu

Miercuri, 29 mai, ora 19.00

Teatrul Luni Green Hours

Intrare libera

Despre piesa:

O marturisire a unei femei gata sa isi asume experientele trecutului, pentru a intelege mai bine o relatie din prezent: cea cu fiul sau. Textul piesei "Toate femeile din mine" porneste de la un pariu simplu - ce ar fi daca fiul meu ar afla despre experientele mele ca femeie. M-ar intelege oare mai bine?

Piesa Danielei pune o intrebare valabila pentru orice relatie intre mama si fiu - ce s-ar intampla daca ai cunoaste-o pe "mama" si altfel decat o stii, daca ai afla despre toate experientele ei ca fiica, apoi ca sotie, apoi ca amanta? Ce-ar fi daca ati vorbi despre lucrurile "despre care nu se vorbeste niciodata"?

Despre autoare:

Am vrut de mica sa fiu jurnalista sau doctorita. La medicina n-am intrat si am ajuns la inginerie chimica. Dupa '90 primul meu vis s-a implinit si de atunci am facut jurnalism la radio, la TV, plus articole prin reviste. Dupa ce am trecut prin cateva situatii dificile de viata, am fost atrasa de psihologie si de dezvoltare personala. Asa am descoperit femeile din mine pe care experienta scrie despre tine m-a ajutat sa le scot la suprafata, sa le cunosc mai bine si sa le prezint si altora.

Stand up pls

Stand up pls

Foto: Festivalul Scrie despre tine

STAND UP PLS

De Silviana Visan Carter

Regia Vera Ion, Sorin Poama

Cu: Silviana Visan Carter, Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Dan Lupu, Sorin Poama, Alexander Fuhrmann

Duminica, 2 iunie, ora 19.00

Teatrul Act

Intrare libera

Povestea unei femei care vrea sa se faca actrita desi toata lumea din jur ii spune ca e prea batrana la 28 de ani. Asta pana cand, in timp ceurmeaza cursurile UNATC, fratele ei este arestat pentru trafic de droguri si ea gaseste singura salvare care ii va aduce destui bani pentru a-l scoate din inchisoare: videochat-ul.

Textul proaspat, inspirat din viata reala, al Silvianei Visan Carter vorbeste despre felul in care se reactioneaza cand viata te aduce ins ituatii in care nu ai fi visat niciodata ca vei ajunge.

Intrarea libera.

Mai multe detalii despre proiect: www.scriedespretine.com.

Reprezentatiile primei editii a Festivalului de Teatru Scrie despre Tine au loc in locatiile partenere: MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Teatrul Luni Green Hours, Legere Cafe, Lente&Cafea Join Point, Carturesti Cafe Verona, UNATC.

Festivalul de Teatru Scriede spre Tine este un proiect cultural finantat de AFCN si realizat sub inaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucuresti.

Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Sapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte siMeserii, Fundatia Paspartu, ArtAct Magazine, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, Bucharest-Guide.ro.