​Cea de-a doua saptamana a Festivalului de Teatru Independent Scrie despre Tine continua cu reprezentatii lectura ale altor doua piese dezvoltate in cadrul atelierului, Dragostea trece prin stomac de Irina Ionescu, si Intre doua vieti de Isolda Zavoianu, precum si premiera unei alte piese montate in spectacol, Branza topita de Corina Ciubotaru.

Dragostea trece prin stomacFoto: Festivalul Scrie despre tine

In plus, pe 24 mai, la Noptea Galeriilor, va avea loc TextFest un eveniment in cadrul Festivalului de Teatru Independent Scrie despre Tine. Actiunile vor avea loc incepand cu ora 21.00, in mansarda Urbanesc, strada Mantuleasa cu Stefan Luchian 17. Vizitatorilor TextFest li se va face un portret scris SF, romantic sau horror, de catre portretistii Scrie despre Tine, sau vor putea sa creeze povestea unui pesonaj situat in centrul unei instalatii alcatuita din obiecte personale. O masina de scris va fi instrumentul la care se va scrie povestea colectiva a intregii nopti.

Dragostea trece prin stomac

De Irina Ionescu

Miercuri 22 mai, ora 19.00, la Club Legere

Cu: Diana Cavaliotti, Gabriel Juduc, Nicolae Rogoz

Spectacol lectura in cadrul Festivalului Scrie despre Tine

Intrarea libera

Despre piesa:

Un text frust care vorbeste despre ce nu se vorbeste niciodata, o piesa curajoasa si eliberatoare, un text despre relatia cu corpul tau si despre felul cum ea modeleaza relatiile cu cei din jur, despre felul in care incerci sa te modelezi ca sa fii integrat, si felul in care altii incearca sa te modeleze. O piesa de vazut si de ascultat cu mare atentie.

Fragment de text:

“Ma stiam asa, grasa si neatragatoare, nu putea sa ma placa nici un baiat. Cine s-ar uita dupa asa ceva? Mai tarziu, dupa ce m-am inaltat, am capatat un atu – aveam sanii mari, cel putin pentru fete de varsta mea. Baietii se uitau, dar urma si reversul medaliei. „Daca nu ai fi asa grasă…”

[…]

Nu stiu ce se intampla cu corpul meu cand sunt cu el, altceva decat ca e nemultumit ca nu am fundul asa, sanii asa, picioarele pe cat de drepte le-ar vrea el. Dracu sa-l ia, ma indispune. Imi spune cu ce sa ma imbrac, ce imi sta bine. Ma simt ca o papusa pe care o imbraci dimineata, fara sa conteze ce spune. Ma imbrac pentru el, dupa cum vrea el.”stii cu ce iti sta bine?” “hm?” cu aia, arata catre helanca mea roz prafuit. pune-o p’aia, cu cizmele…face expresia lui de “ce te-as fute!”. si mie imi place asa, dar remarca lui ma enerveaza. ma simt obligata sa ma imbrac asa si o fac, sunt cu draci toata ziua.”

Despre autoare:

Sunt un om care face multe. Caruia ii place sa daruiasca timp, cunostinte si energie oamenilor si sa ii ajute. Pe scurt - trainer. Fac asta in contexte si medii diferite, dar cu aceiasi pasiune, indiferent ca e vorba de copii, adulti sau adolescenti. La Scrie despre tine am ajuns accidental, in ianuarie 2012, gasind anuntul pe blog. Mi-a sunatceva si le-am dat un mail. M-am indragostit spontan, de idee, de atelier, de grupa mea, de deschiderea pe care o cautam si de care pana atunci nu am dat. Am venit ca sa scriu si ma descopar si am trecut prin zeci, sute de ore de scris, repetat, improvizat si "lasat masti jos", prin portii treptate sau brutale de umanizare.

Intre doua vieti

Intre doua vieti

Foto: Festivalul Scrie despre tine

Intre doua vieti

De Isolda Zavoianu

Cu: Andreea Bibiri

Joi, 23 mai, ora 19.00

Urbanesc (Mantuleasa cu Stefan Luchian 17)

Spectacol lectura in cadrul Festivalului Scrie despre Tine

Intrare libera

Despre text:

Dupa ce s-a antrenat si a facut totul pentru a deveni o femeie de cariera in corporatie, Andreea se vede pusa in fata unei schimbari: va fi mama. Cum faci sa iti stapanesti emotiile dupa ce te-ai antrenat ani intregi sa nu iti arati emotiile si sa fii o “femeie puternica”? E ok sa plangi sau daca dai drumul primei lacrimi vei darama tot ce ai construit pana acum? O data cu aceste intrebari, Andreea se va vedea nevoita sa aleaga intre cele doua vieti.

Despre autoare:

E indragostita de oameni, de povestile lor si de dansul contemporan. Liceul l-a facut la uman. A vrut sa faca teatru-dans, insa a ajuns la Facultatea de Comunicare si PR. A lucrat cativa ani in radio, dupa care a avut diverse alte job-uri pana in 2011. De doi ani a hotarat sa renunte la job-ul full time si de atunci lucreaza ca freelancer in comunicare online. In timpul liber ii place sa (se) descopere prin dans contemporan si sa scrie. Din cand in cand cocheteaza cu fotografia.

La ‘Scrie despre tine’ au atras-o initial exercitiile de actorie si improvizatie si comunitatea de oameni super faini. Pe urma s-a gandit ca ar putea sa mearga mai departe si sa scrie si o piesa de teatru.

Ceea ce i-a dat curaj sa isi asume temerile si vulnerabilitatile ajutand-o sa descopere ca se poate conecta mai puternic cu ea si cu oamenii din jur.

Branza topita

Branza topita

Foto: Festivalul Scrie despre tine

Branza topita

De: Corina Ciubotaru

Regia: Mihaela Sirbu

Cu: Cristina Gavrus, Lucian Iftime, Sever Barzan, Iulia Verdes, Sorin Poama

Duminica, 26 mai, ora 19.00

Teatrul de Comedie/ Sala Noua

Intrare libera

Despre piesa:

Un birou de publicitate, un sef care da teste de cultura generala, doi colegi care vorbesc despre bunaciunile de langa ASE si o fata care vrea sa faca lumea mai buna cu publicitatea. Eliza viseaza sa faca publicitate de cand avea 14 ani, si a vazut un carton cu reclame la hamburger atarnat de tavanul de la MacDonalds. Atunci a simtit ca, daca ar fi ca in reclame, lumea ar fi mai buna si oamenii mai fericiti. Cand ajunge insa sa se angajeze in prima ei agentie, Eliza descopera ca pasiunea ei nu e de ajuns, si ca de fapt in publicitate este vorba de cu totul altceva.

Despre autoare:

Corina Ciubotaru s-a nascut in 1986 in Targoviste. I-au placut dintotdeauna povestile si crede ca prin ele, oamenii descopera moduri de a relationa cu altii, pentru ca fiecare dintre noi incearca sa aplice in viata lui povestile preferate. Ii place sa se uite la oameni pe strada si sa mearga la concerte si la teatru. Face publicitate de 4 ani. A facut Relatii Economice Internationale la facultate, unde a invatat despre lumea de dincolo de Romania, si un master in Publicitate pe care si-ar fi dorit sa-l faca inainte sa apuce sa lucreze in “industrie”. Intr-un fel sau altul a scris toata viata, de la mazgaleli pana la stiri, apoi reclame si comunicate de presa. Si totusi i-a fost foarte frica sa inceapa sa isi scrie propria piesa.

Festivalul de Teatru Scrie despre Tine este un proiect cultural finantat de AFCN si realizat sub inaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucuresti.

Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Sapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte si Meserii, Fundatia Paspartu, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, Bucharest-Guide.ro.