Horia Mihail

Horia Mihail

Foto: Radio Romania

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește sâmbătă 25 mai şi duminică 26 mai incepand cu ora 17.00, ultimele două recitaluri ale Mogoșoaia Clasic Fest ediția a II a, întregind astfel cele cinci week-end-uri muzicale de excepție.

Și de acestă dată Mogoșoaia Clasic Fest vă invită la întâlniri cu oaspeți de seamă. În primul recital veți avea posibilitatea de a asculta opusuri de Beethoven și Paul Constantinescu, în versiunea interpretativă a celui mai în vogă pianist român al momentului – Horia Mihail. Acesta a avut un success extraordinar cu ocazia celei de-a treia ediții a turneului “Pianul călător” și se pregătește pentru o nouă ediție a turneului “Flautul de aur”, eveniment la care va colabora cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Cvartetul ArtMusik

Cvartetul ArtMusik

Foto: Radio Romania

În ultima zi a festivalului, inedite, suprinzătoare și originale lucrări create de Verdi, Puccini și Rossini vor fi interpretate de Cvartetul ArtMusik, alcătuit din valoroși soliști instrumentiști ai Filarmonicii “George Enescu”. Violoniştii Marius Bâclea şi Emil Stegar, violistul Florin Matei şi violoncelistul Dan Joiţoiu fac parte şi din Orchestra de Camera a Filarmonicii “G. Enescu“ si din Orchestra “Virtuozii” din Bucuresti, au o bogata activitate artistica, susţinând concerte pe majoritatea scenelor românesti, dar si in orase cu traditie din Europa, America de Sud sau Japonia.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.