Cuvantul nu sta doar la baza relationarii dintre oameni , a modului de a cunoaste, ci el reprezinta insusi glasul gandului, precum si puterea de a-l transforma in realitate. Temei al culturii, cuvantul are forta de a determina o schimbare. In acest sens, echipa Conferintele Saguna construieste un cadrul de dialog cu elitele Romaniei. Evenimentele organizate in cadrul acestui proiect sunt semestriale si au un caracter public.

Primul eveniment din cadrul proiectului Conferintele Saguna va avea loc vineri, 17 mai 2013, de la ora 17.00. Tema primei conferinte este Cultura si destin, aceasta fiind sustinuta de fizicianul si eseistul Horia-Roman Patapievici. Moderatorul intalnirii este scriitoarea Ioana Parvulescu. Conferinta va avea loc in Sala Festiva a Colegiului National Andrei Saguna din Brasov.

Proiectul Conferintele Saguna a fost dezvoltat la initiativa unor profesori si elevi ai Colegiului National Andrei Saguna din Brasov, in parteneriat cu Libraria Okian si Hotel Aro Palace Brasov. Acest proiect reprezinta un efort pentru a construi o viziune noua in societate, o viziune a unei lumi ce asaza cultura si importanta cunoasterii pe primele locuri.