UnTeatru va asteapta sambata 18 mai, la orele 20.00 la muzica albastra, ritmuri de seara si alte fineturi, cu Pilar Diaz Romero (voce, percutie) si Maxim Belciug (chitara). Intalnirea muzicala dintre Pilar Diaz Romero si Maxim Belciug prilejuieste redescoperirea poeziei simple a cantului, cu trairi nemijlocite si curate. Vocea, rasarita din adancul traditiei flamenco, isi imblanzeste focul in acordurile, cand duioase, cand taioase, ale chitarei, impletind un basm insorit ce ne vorbeste, chiar si cand doare, despre bucuria de a trai si de a canta.

Pilar Diaz Romero s-a nascut in 1977, la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco, din sanul careia se desprinde figura strabunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut in numeroase tablao din Sevilla, si cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rand, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya in Barcelona. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in tablao, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacrati, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania "Increpacion Danza", a sustinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni romani de astazi si totodata unul dintre putinii care si-au asumat un act artistic bazat pe darnicie si sinceritate. Discret ca persoana, dar expresiv pana la nastrusnicie ca muzician, chitaristul abordeaza un repertoriu eclectic, adesea intr-un stil personal. Trece cu maiestrie de la Bach la muzica latino-americana, de la Scarlatti la ritmuri de tarantela si de la valsuri rusesti la cadente de flamenco, strunindu-si chitara sa caute mereu muzica pura, vie si plina de culoare. Astfel, aparitiile sale in concert se bucura intotdeauna de farmecul special al muzicii facute cu suflet.

Numarul de locuri este limitat.

Rezervari bilete se pot face pe adresa unteatru@gmail.com sau pe site www.unteatru.ro

PROGRAMUL UNTEATRU IN LUNA MAI:

Sambata 18 mai, ora 20.00

CONCERT Pilar Diaz si Maxim Belciug

O' SOLE MIO

Intalnirea muzicala dintre Pilar Diaz Romero si Maxim Belciug prilejuieste redescoperirea poeziei simple a cantului, cu trairi nemijlocite si curate. Vocea, rasarita din adancul traditiei flamenco, isi imblanzeste focul in acordurile, cand duioase, cand taioase, ale chitarei, impletind un basm insorit ce ne vorbeste, chiar si cand doare, despre bucuria de a trai si de a canta.

Duminica 19 mai, orele 19.00

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT de Matei Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita

sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie

regia Catalina Buzoianu

miscarea scenica : Galea Bobeicu

elemente pantomima: Adrian Nour

Istoria lui Visniec, absurda si plina de umor, incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie. Conventia este sa petreaca impreuna doar noua nopti, apoi ea sa dispara pentru totdeauna. Sunt noua nopti care se scurg incet si dureaza cat o viata, in care cei doi refac ritualul vechi si nou al iubirii dintre un barbat si o femeie. Se descopera unul pe altul, incep sa se adulmece, se ofera unul altuia, incep sa faca lucruri impreuna si sa schimbe experiente, apoi se cearta, se insingureaza si devin mai atenti la ceilalti decat la ei insisi...

Vineri 24 mai, orele 19.00

ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu, Ioan Mihai Cortea

un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

"Muierea-i altceva...e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati. NU! una, zece, o suta, o mie pentru barbat, doar e barbat, poa' sa le-ndure...dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba."

Sambata 25 mai, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan

Scenografie: Valentin Vârlan

Regie: Sânziana Stoican

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

Duminica 26 mai, orele 19.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA.

Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

Vineri 31 mai, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* - o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.