Dupa cele doua colaborari de succes "Dance a playful body" si "Pretend we make you happy", coregrafa Andreea Novac si actorul Istvan Teglas se reintalnesc profesional, de aceasta data pentru a conduce un atelier experimental de actorie si dans contemporan sugestiv numit "Eu si posibilul eu". "Predau dansul asa cum il inteleg - ca placerea de a te misca si de a transmite continuturi prin miscare. Ma intereseaza mai degraba nevoia si putinta oamenilor de a se exprima decat partea formala, estetica, a dansului. Si-n acelasi timp ii invat sa isi descopere corpul, sa se simta comod in propria piele, ii provoc sa isi permita tot felul de lucruri care sa-i aduca mai aproape de corp si in final de ei insisi", spune coregrafa Andreea Novac.

Istvan Teglas si Andreea NovacFoto: Arhiva personala

Actorul Istvan Teglas despre colaborarea cu Andreea Novac: "Prin modul de a lucra impreuna la un nou spectacol, proiect, sau atelier, am avut parte mereu de cautari si intalniri importante. Felul in care m-am apropiat de oameni si in acelasi timp de mine prin lucrurile astea, m-au marcat de-a lungul anilor. Unele mi-au schimbat total directia inspre care ma indreptam, altele mi-au atras atentia unde gresesc, si unde mai am de lucrat, iar celelalte mi-au dat increderea de a merge mai departe. Astfel am ajuns la ideea de sustinere al acestui atelier impreuna cu Andreea Novac, cu care am impartasit in ultimii ani aproape toate experientele importante legate de spectacole, ateliere, proiecte, intalniri, dar si de cautari noi. Probabil acesta era urmatorul pas, de a crea impreuna un loc unde lucrurile adunate de noi sa capete un alt sens prin prisma altora. Incercarea noastra cu spectacolul "Dance a playful body", unde dupa fiecare reprezentatie in ultimul an am tinut o discutie cu publicul, ne-a indemnat probabil la acest demers nou al lucrurilor. Experienta ei bogata in lucrul cu oamenii, si experienta mea din partea cealalta a salii de spectacol se intalnesc prima oara aici in atelierul experimental. Pot doar spera ca lucrurile de care am avut noi parte in anii acestia, se vor reflecta in toata perioada atelierului."

  • Despre atelier

Atelierul dans contemporan se adreseaza tuturor persoanelor interesate in a experimenta, cu sine si in grup, potentialul expresiv al corpului si al cuvantului rostit. Durata atelierului este de 5 saptamani, iar intalnirile vor avea loc in fiecare sambata: 25 mai, 1, 8,15, 22 iunie, intre orele 14.30-17.30 si se vor finaliza cu o prezentare informala.

Atelierul este deschis amatorilor (incepand cu varsta de 18 ani), nu necesita experienta anterioara in dans sau actorie si va fi structurat astfel:

-in primele doua intalniri (25 mai, 1 iunie) prin exercitii conduse, improvizatii si compozitii in timp real, individual si in grup, ne vom concentra pe sensibilizarea si disponibilizarea participantilor, pe spontaneitate si autenticitate ca mijloace de activare a creativitatii.

La finalul fiecarei intalniri vom discuta despre experientele parcurse si despre materialul rezultat.

- in urmatoarele doua intalniri (8 si 15 iunie) ne vom concentra pe structurarea materialului aparut, pentru prezentare finala.

- ultima intalnire coincide cu repetitia pentru prezentare si prezentarea propriu zisa.

Spatiul de desfasurare este noua sala de spectacole a Centrului National al Dansului Bucuresti - Stere Popescu - situata in Bd. Marasesti nr. 80-82.

Inscrierea se face prin email la adresa actoriesidans@gmail.com.

Pretul intregului atelier (15 ore) este de 500 ron si se achita integral la prima intalnire.

Data limita a inscrierilor este 23 mai.

In emailul de inscriere precizati si numarul de telefon.

  • Cine sunt trainerii

Andreea Novac a absolvit Univeristatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematrografica I.L Caragiale, specializarea Coregrafie in anul 2008. Din 2005 Andreea Novac incepe sa creeze propriile piese: "Aici totul e diferit", "B-26-Dans", "Corp si anti - Corp", "Aici, acum", "Dance a playful body", "Pretend we make you happy", "On tenderness" - spectacole prezentate pe atat pe scenele din tara, cat si din strainatate. Andreea Novac a obtinut burse si rezidente pentru cercetare asupra miscarii la Napoli, pentru participare la Festivalul de dans contemporan Tanzimpulse din Salzburg si la atelierele Impulstanz de la Viena.

Istvan Teglas a absolvit Universitatea de Arta Teatrala, sectia actorie, din orasul Targu-Mures,in anul 2004. Istvan Teglas a fost actor angajat al Teatrului de stat din Timisoara, actor si dansator al Studioului M din Sf. Gheorghe, iar din 2006 este actor independent avand numeroase colaborari cu Teatrul de Opereta, Centrul National al Dansului, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul National din Bucuresti si teatrele independente. La varsta de 31 de ani, actorul Istvan Teglas are 38 de roluri in teatru, printre care se numara deopotriva productii maghiare, elvetiene si americane.