Cea de-a cincea editie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” se va desfășura în perioada 16-17 mai la Chișinău și 18-19 mai 2013 la Iași.

Festivalul Grigore Vieru editia 2013Foto: Afis

Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, ediţia a V-a, pune în prim-plan atât opera poetului Grigore Vieru cât și contribuția generației de scriitori afirmați în anii ’60 ai secolului trecut. De asemenea, Festivalul promovează debutul literar al tinerilor autori prin concursul de poezie „Grigore Vieru”.

Evenimentul se adresează iubtorilor de poezie, poeţilor de limbă română din lume, dar și traducătorilor din literatura română.

ICR Chișinău va acorda „Marele Premiu pentru Poezie” și va susține prezența actorului Eusebiu Ștefănescu și a naistului Gheorghe Zamfir în cadrul evenimentului.

Editia din acest an a Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru” este organizata de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Centrul cultural-ştiinţific „Grigore Vieru” Chişinău, Asociaţia Culturală „Feedback” Iaşi, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Chişinău și în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Culturii din România, Primăria municipiului Chişinău, Primăria municipiului Iaşi, Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova.