Un eveniment spectaculos va avea loc joi, 6 iunie 2013, la o luna dupa inaugurarea noii opere din Sankt Petersburg, Mariinsky 2. Compania care a lansat multi dintre cei mai mari dansatori ai lumii, muzica extraordinara si spectacole de balet senzationale ofera o reprezentatie speciala a baletului Lacul Lebedelor, cu ocazia a 275 de ani de balet rus la Palatul de Iarna. Spectacolul va fi filmat in 3D Live - si simultan in 2D - si transmis catre cinematografe din peste 50 de tari din intreaga lume. Regia este semnata de cunoscutul cineast James Cameron.

Baletul "Lacul lebedelor"Foto: Mariinsky Sankt Petersburg

Aceasta va fi prima transmisie 3D Live prin care spectacolul de balet al unui teatru istoric ajunge la o audienta globala.

Cameron Pace Group, compania lui James Cameron si Vince Pace, va produce evenimentul 3D folosind aceeasi tehnologie premiata cu Oscar ce a fost folosita in cazul filmelor Avatar si Viata lui Pi. Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare.

Directorul Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Veleri Gherghiev: "Stim cu totii ca daca te alaturi lui Cameron (Pace) trebuie sa se intample ceva incitant. Intreaga dumneavoastra experienta va ajuta, asa ca Live nu isi va pierde din magia promisa. Cand oamenii stiu ca acest lucru se petrece ACUM, senzatia este cu atat mai intensa".

Spectacolul va fi difuzat în direct în numeroase cinematografe din Europa, Statele Unite, America de Sud, Asia şi Australia. Rolul principal, Odette/ Odile, în spectacolul de balet "Lacul lebedelor", de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi interpretat de balerina Ekaterina Kondaurova, iar conducerea muzicala va apartine dirijorului Valery Gergiev, informeaza site-ul oficial al institutiei teatrale.

Cunoscut sub numele de Kirov în perioada sovietică, Teatrul Mariinsky este una dintre cele mai importante şi mai prestigioase instituţii culturale din Rusia.