Conferinta "Calatorie pe Calea Victoriei si la Palatul Cercului Militar National", despre istoria celei mai spectaculoase strazi din Bucuresti - Calea Victoriei, si palatele care se afla pe aceasta "coloana vertebrala" a orasului, sustinuta joi de istoricul Georgeta Filitti, la Sala de Marmura a Cercului Militar National, a deschis Luna Bucurestilor (9 mai - 9 iunie). Luna Bucurestilor va continua cu o expozitie de costume inspirate de moda interbelica si obiecte de epoca si va culmina cu Balul Bucurestiului Interbelic, gazduit pe 23 mai de Cercul Militar National.

Luna BucurestilorFoto: Fundatia Calea Victoriei

Programul LUNII BUCURESTILOR 2013:

  • 9 mai, joi, 18:30 - Eveniment de deschidere a Lunii Bucurestilor: "Calatorie pe CALEA VICTORIEI si la PALATUL CERCULUI MILITAR NATIONAL", cu istoricul Georgeta Filitti, Sala de Marmura a Cercului Militar National - intrare libera, pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro.
  • 11 mai - 1 iunie: Expozitie de costume inspirate din Moda interbelica si obiecte de epoca: "Calatorie in interbelic, pe Calea Victoriei"  - salonul de Protocol al CMN,  intrare libera (program de luni-vineri de la 17:00-20:00 si simbata 11:00-15:00).
  • 15 mai - miercuri, 19:00, Sala de Cinema a CMN: Proiectia de film "Titanic Vals", din 1965, regia Paul Calinescu, cu Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Gheorghiu-Musatescu, Silvia Fulda - in deschidere dialog intre actorii Eusebiu Stefanescu (moderator) si Tamara Buciuceanu, Ion Dichiseanu (interpreti in film) - intrare libera, pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro.
  • 16 Mai, joi - in vizita la MUZEUL COSTUMULUI , cu Adina Nanu, 17:00-20:00 - intrare libera, pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro.
  • 23 mai, joi, ora 20:00 - BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC,  Sala Bizantina si Sala Gotica, CMN, intrare pe baza de invitatie sau bilet.
  • 29 mai, miercuri, ora 19:00 - Concert de muzica clasica cu ansamblul VIVARTE , dirijor Tiberiu Oprea, sala de Concerte, CMN - intrare libera, pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro.
  • 1 iunie, simbata, ora 18:00 - In vizita la FOTOCABINET - Incursiune in lumea nostalgica a fotografiei retro, cu Maitre Photographe Eugen Ciocan , in decorul de epoca a studioului sau foto din centrul vechi - participare pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro.