Au mai ramas doar 20 de zile pana la cea de-a VIII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest 2013, cel mai asteptat eveniment de profil din Romania. Cele aproape 200 de edituri participante vor aduce pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care citeva mii de titluri noi dar si 300 de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artisti si personalitati culturale. Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de pana la 50% la standurile editurilor si vor putea castiga in premiera premii consistente la tombolele Bookfest.

Afis Bookfest 2013Foto:

La Bookfest 2013, publicul se va bucura de spiritul tanar al istoricului Neagu Djuvara cu ocazia lansarii volumului "O scurta istorie ilustrata a romanilor" si a sesiunii de autografe pe care o va sustine. Profesorul Lucian Boia va lansa o editie adaugita a volumului sau de succes in 2012, "De ce este Romania altfel?" si va participa la sesiunile de autografe cu ocazia lansarii noului sau volum, "Sfarsitul Occidentului? Spre lumea de maine".

Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu si Varujan Vosganian vor participa la evenimentul de lansare a antologiei de poezie "Nascuti in '58", coordonata de Adrian Alui Gheorghe. Binecunoscutul ziarist Mircea Carp, voce inconfundabila a postului de radio Europa Libera, isi va lansa volumul de amintiri "Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!".

Psihologul Aurora Liiceanu isi provoaca cititorii cu volumul "Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii", si va participa la o dezbatere pornind de la volumul "Revolta Orientului", alaturi de autoarea acestuia, Carmen Gavrila, si Elisabeta Lasconi, Daniela Zeca-Buzura, Selma Iusuf. Analistul Emil Hurezeanu va fi prezent alaturi de poetul Radu Vancu la lansarea romanului "Un singur cer deasupra lor", de Ruxandra Cesereanu.

Tot la aceasta editie a Bookfest vor avea loc lansarea colectiei ¬Cartile copilariei¬ si prezentarea colectiei "Casa Regala", in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, isi va prezenta volumul "Sfarsitul reglementarii si ultimul reglementator", iar fostul ministru Theodor Baconschi va intra in dialog cu ziaristul Armand Gosu pe marginea volumului "Legatura de chei. O marturie diplomatica".

Maestrul Radu Beligan isi va prezenta "Note de insomniac", iar autorul va oferi autografe si va discuta cu publicul. Seria Maestrii SF-ului romanesc, cuprinzand "Iarba cerului" de Constantin Cublesan, "Noptile memoriei" de Mircea Oprita si "Cuadratura cercului" de Gheorghe Sasarman va fi prezentata in premiera, la Bookfest.

Respectand traditia creata prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania in 2010, Ungaria in 2011, Franta in 2012), Bookfest se bucura anul acesta de participarea Austriei, Elvetiei si Germaniei, prin proiectul internationalTrei tari, aceeasi limba, dezvoltat de Targul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni in Romania 24 de invitati, astfel ca iubitorii de literatura vor avea ocazia sa ii intalneasca pe laureatii Premiului National al Cartii din Germania - Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cartii anului 2011 din Elvetia - Catalin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanti prozatori austrieci ai momentului - Michael Stavaric si Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) si Christian Haller (Elvetia) - precum si trei dintre reprezentantii generatiei tinere de prozatori de limba germana - Sasa Stanisic, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elvetia).

Salonul International de Carte Bookfest va avea loc intre 29 mai si 2 iunie, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, si joi, 30 mai, intre orele 10.00 si 20.00, vineri si sambata, intre 10.00 si 22.00, iar duminica, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este libera! Programul final al evenimentelor si toate noutatile pregatite de edituri si de organizatorii Bookfest 2013 vor fi actualizate atat pe site-ul www.bookfest.ro si pe pagina de Facebook a Salonului International de Carte - www.facebook.com/BookfestRomania/ -, cat si pe site-urile editurilor si publicatiilor partenere.