Spectacolul 'Pescăruşul' de A.P. Cehov va fi prezentat în premieră, vineri, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. Potrivit Agerpres, piesa, în traducerea Maşei Dinescu şi regizată de Claudiu Goga, îi prezintă pe Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile Arkadina - Trigorin, cărora li se alătură Vladimir Găitan, Carmen Tănase, Florin Dobrovici, Gheorghe Dănilă, Mirela Oprişor, Dragoş Huluba, Alexandru Pavel, Anca Dumitra, George Grigore şi Rădiţă Roşu.

Spectacolul "Pescarusul"Foto: Teatrul de Comedie

Regizorul Claudiu Goga şi-a propus o formulă de spectacol în care povestea din piesă să fie interesantă şi emoţionantă, dar şi uşor de înţeles pentru spectatorul de azi, totul, însă, fiind realizat 'fără a trăda sensul fundamental al operei'. El este de părere că actualizarea unei piese constă în modul de gândire a personajelor.

'Pescăruşul', piesă în patru acte a lui Cehov, a fost jucată prima dată pe scena Teatrului Alexandrinsky din Sankt Petersburg, în octombrie 1896. De atunci a fost montată nu numai pe scene istorice ale Rusiei sau ale fostei Uniuni Sovietice, ci în întreaga lume. Memorabile variante cu 'Pescăruşul' sunt cunoscute în România, semnate de regizori importanţi, printre care Liviu Ciulei sau Cătălina Buzoianu.