Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia gazduiste sambata 11 mai si duminica 12 mai, doua recitaluri eveniment desfasurate sub Patronajul Ambasadei Italiei si care au ca partener Institutul Balassi - Institutul maghiar din Bucuresti. In cadrul celei de-a doua editii a Mogosoaia ClasicFest melomanii vor putea ascuta integrala sonatelor pentru vioara si clavecin de Arcangelo Corelli in versiuni originale.

Raluca Enea si Melinda BéresFoto: Radio Romania

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, protagoniste ale recitalurilor care sunt prilejuite de implinirea a 300 de ani de la disparitia marelui compozitor italian si care vor incepe la ora 17 sunt: Melinda Beres la vioara baroca si clavecinista Raluca Enea.

Violonista Melinda Beres este laureata a numeroase concursuri nationale si internationale. S-a perfectionat cu artisti renumiti, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sandor, Jaap Schroeder, Ferenc Gabor, Mira Glodeanu (vioara baroca) etc. A sustinut recitaluri in tara si in strainatate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elvetia, Spania, Suedia, Franta, Rusia, Belgia). In prezent este conferentiar universitar la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca.

Raluca Enea este o clavecinista cu studii de perfectionare in Germania, o artista care a sustinut recitaluri in tara si in strainatate pe scene din Norvegia, Germania, Franta, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzica Veche Bucuresti si doctorand al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, optional se va asigura transport de la statia de metrou Parc Bazilescu, pretul unei calatorii dus-intors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.

Organizatorii evenimentului sunt: Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia Culturala "Pro Valores", Radio Romania Cultural, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic in parteneriat cu Ambasada Italiei si Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti