Cine isi mai permite astazi luxul de a citi, in liniste, Pentateuhul, Cartile Regilor, Cronicile, Psalmii, Proverbele, Ecleziastul si marea literatura profetica, de la Osea la Daniel? Or lucrarea de fata ofera un ᅡextractᅡ edificator din fluviul urias al literaturii vechi-testamentare, pentru uzul celor prea grabiti, prea ocupati, prea obositi, ca sa aspire la o cuprindere integrala a textului.

Cele mai frumoase povestiri din Biblie. Primul legământFoto: Humanitas

Comanda cartea online pe GiftBooks.ro!

Evident, cunoasterea unei parti nu inlocuieste cunoasterea ansamblului, dar poate macar sa dea o idee despre el si sa starneasca oarecare curiozitate. Si, in orice caz, poate readuce in memorie reperele lui cardinale.

Cartea aceasta pune la indemana cititorului una dintre sursele esentiale ale culturii europene si planetare. E vorba despre marile episoade narative ale unui text pe care trei religii impunatoare ale umanitatii (asa-numitele "religii ale cartii", monoteismele "abrahamice") l-au asumat ca text sacru: Vechiul Testament. (Andrei Plesu).

Traducere din ebraica, aramaica si greaca veche de Monica Brosteanu si Francisca Baltaceanu.Ilustratii de Mihail Cosuletu". Cuvant insotitor de Andrei Plesu

Comanda cartea online pe GiftBooks.ro!