Orchestra de camera „Philarmonia“, dirijata de Nicolae Iliescu va sustine un concert marti, 23 aprilie 2013, de la ora 18, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti).

Potrivit ICR, programul concertistic va contine: Antonio Vivaldi – Concerto grosso nr.11 in re major, Arcangelo Corelli – Sarabanda, Giga şi Badinerie, Wolfgang Amadeus Mozart – Divertisment KV136 in re major, Antonin Dvorak – Serenada pentru orchestra de coarde op.22.

Orchestra de camera Philarmonia a luat fiinta in anul 1983, la Bucuresti, fiind apreciata pentru rafinamentul sunetului si calitatea artistica a repertoriului abordat, in care predomina repertoriul preclasic si clasic.

Orchestra s-a impus inca de la debut prin sustinerea in concert a unor opusuri de mare consistenta, precum integrale Vivaldi, Corelli sau Händel. Printre inregistrarile realizate de ochestra se numara lucrari precum L’estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concertelor Grossi de Corelli, Integrala Concertelor Grossi de Händel, lucrari de Mozart, Respighi, dar si ale unor compozitori romani contemporani.

Orchestra a fost invitata sa sustina concerte la festivaluri de muzica de camera din Rusia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania, Germania si Austria. De-a lungul timpului, Orchestra Philarmonia a colaborat cu solisti romani prestigiosi, dar si cu reputati artisti straini, precum Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz, Barbara Hendricks

Accesul publicului la concert este liber, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.