Doua noi aparitii editoriale de exceptie: volumul VI din seria Opere de William Shakespeare – intr-o noua versiune romaneasca – si, respectiv, volumul intai din Caietele Shakespeare – o colectie de studii despre opera scriitorului vor fi lansate marti, 23 aprilie 2013, de la ora 13.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti). Volumele au fost realizate de Editura Tracus Arte in parteneriat cu Editura Institutului Cultural Roman.

Lansarea va avea loc cu prilejul aniversarii a 449 de ani de la nasterea lui William Shakespeare, cand este sarbatorita si Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

La evenimentul de lansare va prezenta Horia Garbea, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman.

Evenimentul se desfasoara in prezenta traducatorilor Violeta Popa, Lucia Verona, Ioana Diaconescu si a coordonatorul editiei, George Volceanov. Vor fi fi prezentate fragmente din piesele Cum va place, Doi tineri din Verona si Henric al VI-lea (partea intai), in lectura unui grup de actori, informeaza Biroul de presa al ICR.

Accesul publicului este liber.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

Data de 23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes.