În timp ce Horia Mihail străbătea ţara încântând mii de spectatori cu muzica lui Beethoven şi cu măiestria sa artistică, cel de-al treilea pian călător aştepta nerăbdător, la sediul Radio România (instituţia ce îl va incredinţa spre folosinţă comunităţii locale din Tulcea) să plece şi el la drum spre destinaţia finală a turneului Pianul Călător 2013.

Horia MihailFoto: Radio Romania Cultural

Înainte de a părăsi Bucureştiul, Pianul călător cu numărul 3 va face o plimbare prin parcurile Capitalei. De la Sala Radio, dacă vremea va fi favorabila, va poposi în foişoarele din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, pe 13 şi 14 aprilie, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Beethoven le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat, acordat şi apoi face pentru prima dată cunoştinţă cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoţi, o săptămână mai târziu, în călătoria către o serie de oraşe din ţară în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

După ce se va plimba în parcuri, pianul se va întoarce la Sala Radio şi tot acolo va reveni şi pianistul Horia Mihail, pe 17 aprilie, cu un recital în care va interpreta sonatele Patetica, Sonata Lunii, Appassionata de Beethoven şi pe 19 aprilie pentru Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră de acelaşi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.