De pe 20 aprilie, până pe 26 mai, pentru cinci week-end-uri, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia se va transforma într-un templu al muzicii de cea mai bună calitate. MogoşoaiaClasic Fest, editia a II-a, da intalnire iubitorilor artei sunetelor intr-un festival în care vor evolua peste 30 de artişti de primă valoare.

Mogoşoaia ClasicFest, ediţia a II aFoto: Afis festival

10 regaluri sonore în care vor fi omagiaţi creatori ca: Giuseppe Verdi – 200 de ani de la naştere, Pietro Mascagni – 150 de ani de la naştere, Arcangelo Corelli – 300 de ani de la naştere, David Popper – 100 de ani de la moarte, Paul Constantinescu – 50 de ani de la moarte şi de asemenea se va desfăşura un concert al laureaţilor ediţiei a III a a Concursului “Drumul spre celebritate”, informeaza comunicatul Radio Romania Cultural.

Primele întâlniri muzicale vor avea loc pe 20 si 21 aprilie 2013, de la ora 17. În prima seară, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Giuseppe Verdi, vor evolua în Sala Scoarțelor mari voci ale scenei lirice românești: soprana Sorina Munteanu, tenorul Hector Lopez, sopranele Veronica Anușca și Alice Lopez. Vor răsuna arii și duete din opere ca: Rigoletto, Forța destinului, Luisa Miller, Corsarul, Bal mascat.

În a doua zi a festivalului, duminică 21 aprilie, tot de la ora 17, vor veni la Palatul Mogoșoaia laureații ediției a III a a Concursului “Drumul spre celebritate”: soprana Rodica Vica, pianista Maria Diana Petrache, violoncelistul Mircea Marian și Cvartetul Eufonia din Cluj. Aceștia vor interpreta opusuri de Rossini, Puccini, Beethoven, Schumann, Popper și Chopin.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.

Organizatori: Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ExcesMusic