Octavian Lazar Cosma a primit marele premiu UCMR pe anul 2012
Octavian Lazăr Cosma este profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde şi-a început cariera didactică în 1959. Muzicologul român predă istoria muzicii româneşti, muzicologie şi estetică.
Alături de Octavian Lazăr Cosma au fost premiate şi alte lucrări importante ale compozitorilor şi muzicologilor români.
Astfel, Călin Ioachimescu a câştigat Premiul pentru lucrare simfonică cu Concerto for flute and orchestra, Diana Rotaru a câştigat premiul pentru lucrare multimedia cu Hypnagogia, Carmen Cârneci a câştigat premiul pentru lucrare camerală cu Doiniri iar Adrian Borza a câştigat premiul Filialei Cluj pentru If.
Octavian Luncan a câştigat la subsecţia Fanfară pentru Rapsodia Dorului.
Marii câştigătoori la Secţia de Muzică vocală sunt George Balint, cu Opera MAIISM şi Alexandra Cherciu cu 5 Rondeluri pe versuri de Alexandru Macedonski.
Dan Buciu a câştigat premiul pentru lucrare corală amplă, pentru Frica – pe versuri de Marin Sorescu. La subsecţia didactică câştigătorul este Irina Odăgescu Țuțuianu, pentru Continuum Y.
La secţiunea Jazz / Pop, Premiul pentru un grupaj de melodii a revenit lui Jolt Kerestely, pentru Anii mei flori de tei, Lacrima, Prințesa mea, De câte ori, pe versuri de Carmen Aldea Vlad, premiul pentru spectacol a fost obţinut de Dumitru Lupu, pentru comedia muzicală Cătun Fericit, iar Premiul pentru Muzică de Jazz a fost câştigat de Mircea Tiberian, pentru Inside out, un proiect complex ce cuprinde partituri, comentarii, analize și un suport audio
La secţia de muzicologie, câştigătorul pentru Istoriografie este Florinela Popa, cu Serghei Prokofiev, câştigătorul pentru sistematică Muzicală este Dinu Ciocan, pentru O teorie semiotică a interpretării muzicale, iar premiul pentru Publicistică a fost obţinut de Alexandru Bădulescu.
Premiile UCMR reprezintă un eveniment anual important în activitatea instituţiei şi a industriei muzicale româneşti, fiind valorizată cu această ocazie activitatea unora dintre cei mai importanţi creatori ai săi, deopotrivă din mediul academic şi din cel al muzicii de divertisment.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon