Spectacolul "Don Juan", productie multipremiata a Teatrul National "Ivan Vazov" din Sofia, are singura sa reprezentatie in Romania duminica seara, la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. Alexander Morfov este unul dintre cei mai apreciati regizori contemporani din estul Europei si autorul montarii grandioase de pe scena mare a TNB, "Vizita batranei doamne" de Friedrich Durrenmatt. Actorul Marius Manole scrie, pe blogul sau, despre intalnirea cu Alexander Morfov: "Cand ni s-a spus ca vine sa monteze la National, habar n-aveam cine e Alexander Morfov. Eiii, dupa acel spectacol am aflat si noi ca asta e un regizor mare care a reusit sa fure rusilor Masca de aur... cel mai prestigios premiu rusesc... Dar pana una alta vine cu un nou spectacol la TNB, Don Juan dupa Moliere... Un spectacol pe care va invit sa-l vedeti. Sunt sigur ca e unul minunat si ar fi pacat sa-l ratati, se joaca o singura data."

Don JuanFoto: TNB

Spectacolul Don Juan este considerat cea mai buna productie a stagiunii 2006-2007 in Bulgaria. Cu o distributie impresionanta, din care fac parte actori remarcabili, Don Juan a fost incununat de doua ori cu premiul pentru cel mai bun spectacol si cea mai buna regie, precum si cu doua premii pentru actori in rol secundar. Cu acest bogat palmares, spectacolul a fost prezentat in numeroase festivaluri din afara tarii.

Don Juan, pentru unii seducatorul fara pereche, pentru altii arogantul, suficientul, egocentricul, libertinul, eternul razvratit, este, pentru regizorul acestui spectacol, persoana care intruchipeaza libertatea fara limite. Pentru ca atunci cand "un om devine constient de totala lui libertate, el intelege ca nu are cu cine sa o imparta. Libertatea e ca celebritatea; ambele depind de societatea in care traim." (Alexander Morfov).

Spectacolul este programat duminica 7 aprilie 2013, de la ora 19:00, la Sala Mare, intr-o singura reprezentatie. Dureaza 2 ore si 40 de minute, cu pauza si este jucat in limba bulgara, cu supratitrare in limba romana. Biletele s-au pus in vanzare la agentia de bilete a TNB. Pretul biletelor: 50, 40, 30, 16 lei.