Expozitia itineranta "Copilaria. Ramasite si patrimoniu" a ajuns la Lebork
In organizarea Institutului Cultural Roman, expozitia a fost itinerata la Londra (2-30 iunie 2012), Paris (12-30 septembrie 2012), Madrid (9-21 octombrie 2012), Roma (8-28 noiembrie 2012), Stockholm (24 ianuarie – 15 februarie 2013) si Varsovia (26 februarie – 17 martie 2013), ajungand acum la Muzeul din Lębork, Polonia, unde va fi deschisa pana la 30 aprilie.
Autorul conceptului expozitional, Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, a propus o expozitie-eseu despre lumea copilariei ca suma de relatii si dialoguri intre lumea taraneasca si cea urbana, construita cu ajutorul unei priviri indreptate mai degraba spre o arheologie subiectiva si avand mai multe straturi de lectura.
„Ramasitele sunt bunicii nostri, predecesorii, sunt si parintii nostri, dar si generatiile viitoare care vor lasa o amprenta proprie din perioada copilariei. In spatiul expozitiei se regasesc jocuri si jucarii, dar si obiecte realizate manual, felicitari sau figurine din lut. (…) Scopul proiectului este crearea unei legaturi intre generatii prin recrearea unor jocuri comune, jucarii, ritualuri, initierea unui dialog cultural pe tema mostenirii copilariei in diverse regiuni ale Europei“ a declarat directorul Muzeului din Lębork, Mariola Pruska. „Dorim sa aratam cum erau imaginate candva jocurile si ce jucarii se foloseau, cum se joaca cei mici in diverse tari, cum este abordata acolo copilaria.”
Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine, informeaza comunicatul ICR.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?