Joi, 28 martie, la ora 19.00, la Libraria Bastilia (Pta Romana nr. 5) din Bucuresti, va avea loc o dezbatere pe tema „Tendinte in literatura universala actuala”, prilejuita de aparitia a trei noi serii in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”: Esential, Actual, Junior. La dezbatere sunt invitati: Aurora Liiceanu, Cristian Teodorescu, Bogdan Ghiu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Dan Croitoru, Alin Croitoru.

Dezbatere 'Tendinte in literatura universala actuala'Foto: Afis

De asemenea, toti cei care indragesc „Biblioteca Polirom” sint invitati sa aduca la eveniment cartea preferata din aceasta colectie si sa participe, desigur, la discutie.

De la inceputul acestei primaveri, in colectia „Biblioteca Polirom” (coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu), unul dintre cele mai apreciate si mai iubite proiecte editoriale dedicate fictiunii straine, au aparut seriile:

· „Esential”, dedicata autorilor consacrati, cartilor importante din literatura lumii”;

· „Actual”, ce va cuprinde scriitori contemporani, voci si tendinte noi in literatura universala de azi;

· „Junior”, serie in care vor aparea carti pentru adolescenti si pentru tinerii de toate virstele.

Primele titluri aparute in noile serii din colectia „Biblioteca Polirom” (disponibile atit in librarii, cit si pe www.polirom.ro) sint: Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi, Davaistii de Irvine Welsh, Copilul zinelor de Philippa Gregory, Cintul lui Ahile de Madeline Miller, Libertatea de a iubi de Usma Azlam Khan, Poveste pentru timpul prezent de Ruth Ozeki, precum si noi editii ale volumelor Marina de Carlos Ruiz Zafon, Baudolino de Umberto Eco, 1001 de zile sau Noua Seherezada de Ilf si Petrov, Purificare de Sofi Oksanen, O vara fara barbati de Siri Hustvedt, Zile birmaneze de George Orwell si Harta si teritoriul de Michel Houellebecq.

In cadrul colectiei se afla in pregatire: Sahar Delijani, Copiii arborelui de jacaranda • Tracy Chevalier, Ultima fugara • Andrei Makine, O femeie iubita • Kevin Powers, Pasarile