Mircea Cărtărescu a fost invitatul festivalului literar Passa Porta (20-24 martie) la Bruxelles. Duminică 24 septembrie, teatrul Vaudeville a programat o scenă poetică de excepţională calitate, cu Cărtărescu, belgianul Guy Goffette, laureat al premiului Goncourt pentru poezie, olandezul Cees Noteboom şi polonezul Adam Zagajewski „Am fost încântat să mă aflu pe aceeaşi scenă şi să vorbesc cu doi scriitori aflaţi mereu printre numele vehiculate pentru Nobel, Noteboom şi Zagajewski”, spune Mircea Cărtărescu.

Cotidianul neerlandofon De Standaard a publicat în ediţia sa de vineri 22 martie un text al scriitorului român, pe care îl prezintă drept un potenţial câştigător al premiului Nobel. Sute de spectatori au asistat la cele trei întâlniri cu Mircea Cărtărescu, care a a dezvăluit publicului că lucrează la un nou roman, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Prezenţa lui Mircea Cărtărescu la Bruxelles a fost posibilă cu sprijinul festivalului Passa Porta, al ambasadei României în Belgia, asociaţiei Ariadna/program Europoems, Connexion Roumanie şi Tarom.