"Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a saptea editie a galei Gopo, luni seara, la Opera Nationala Bucuresti. Lista completa a castigatorilor premiilor Gopo 2013, considerate "Oscarurile" cinematografiei romanesti:

  • Toata lumea din familia noastra, regizat de Radu Jude si-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu
  • Actorii din filmul Toata lumea din familia noastra, au obtinut toate premiile de interpretare de la aceasta editie: Cel mai bun actor in rol principal (Serban Pavlu), prezentat de Andi Vasluianu si Anca Rarau- Director de marketing BCR,  Cel mai bun actor in rol secundar (Gabriel Spahiu) si Cea mai buna actrita in rol secundar
  • Undeva la Palilula, filmul cu cele mai multe nominalizari anul acesta ￯ 11, a primit 7 trofee Gopo pentru Cele mai bune costume (Lia Mantoc), Cele mai bune decoruri (Helmut Sturmer, Dragos Buhagiar), Cea mai buna imagine (Adrian Silisteanu), Cel mai bun montaj (Catalin Cristutiu, premiat a doua oara la Gopo), Cea mai buna muzica originala (Vasile Sirli), Cel mai bun sunet (Tudor Petre, Cristinel Sirli, Cristian Tarnovetchi, Florin Tabacaru) si Cel mai bun machiaj si coafura (Dana Roseanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa)

  • Adrian Silisteanu, directorul de imagine al filmului Undeva la Palilula, a fost distins si cu Premiul RSC - Romanian Society of Cinematographers din partea colegilor de breasla

  • Turn Off the Lights, in regia Ivanei Mladenovic,a castigat Gopo pentru Cel mai Bun Film Documentar
  • Chefu a fost ales Cel mai bun scurtmetraj

  • Holy Motors a fost desemnat Cel mai bun film european

Premiul pentru cel mai bun film primit de a Toata lumea din familia noastra a fost ridicat de producatoarea Ada Solomon, in numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gala.

"Ne leaga un drum lung deja. 'Toata lumea din familia noastra' este al cincilea proiect pe care il lucram impreuna", a spus Ada Solomon. Ea a precizat ca lucreaza la alte doua proiecte alaturi de Radu Jude. Foarte emotionata, Ada Solomon a spus ca, in luna iunie, implineste 20 de ani de cand se ocupa "cu jocul asta minunat", scrie Mediafax.

"Multumesc tuturor celor care au stat langa mine si mi-au acordat incredere", a spus Ada Solomon. Ea a precizat ca isi iubeste meseria pentru ca ea "nu se face de unul singur". "Se face intotdeauna impreuna (...) In competitie ne pun operele noastre, iar lucrurile se construiesc impreuna", a spus Ada Solomon, precizand ca visul sau este ca "aceasta industrie sa fie unita".