UPDATE: Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile Editura Litera anunta ca lansarea este reprogramata pentru data de 3 aprilie 2013, incepand cu ora 11:00. Editura Litera anunta deschiderea oficială a primei librării Litera din bulevardul Magheru, nr. 8 – 10. Evenimentul de lansare va avea loc în incinta librăriei, informeaza editura Litera.

Librăria Litera este deschisă publicului larg în fiecare zi de luni până duminică, în intervalul orar 10 - 22. Oferta librariei cuprinde titluri din cele mai variate domenii: literatura, cărți pentru copii și tineret, dicționare și enciclopedii, albume, limbi străine, carte practică, călătorii, sănătate și frumusețe, dezvoltare personală.

Evenimentul de lansare marchează și startul unei campanii de conștientizare și promovare a lecturii. Potrivit editurii, campania desfășurata sub sloganul „Uite cine citește”, face parte dintr-un proiect ce vizează importanța lecturii în viața fiecăruia din noi și aduce în prim plan persoane publice fotografiate în timp ce citesc cărțile preferate.

Scopul acestui proiect, realizat în colaborare cu personalități ale vieții culturale și sociale din Romania, este acela de a stimula cititul, de a oferi exemple relevante și de a crea noi standarde de lectură.