Pianistul Ferenc Vizi va concerta pe 24 martie la Londra, în cadrul Festivalului It’s All about Piano (22-24 martie), iniţiativă originală a Institutului francez din Londra, de celebrare a celui mai seducător dintre instrumente. Tânăr virtuoz cu o execuţie lirică, dar intensă, cum a fost caracterizat, Ferenc Vizi va oferi publicului o interpretare personală a unora dintre cele mai vestite partituri scrise vreodată pentru pian. Cunoscut în lumea întreagă pentru virtuozitatea şi precizia sa, pianistul propune lecturi inedite din mari partituri de Mozart, Debussy şi Ghershwin.

Pianistul Ferenc viziFoto: ICR Londra

Pe afişul festivalului se regasesc mari pianişti precum Imogen Cooper, Baptiste Trotignon, Anne Queffélec sau Nick van Bloss, iar programul este foarte variat şi cuprinde lucrări de la Bach la Gershwin, de la Schubert la Satie şi mulţi alţii.

Născut la Reghin, în 1974, Ferenc Vizi a început să studieze pianul la vârsta de 9 ani. În urma participării în cadrul Concursului internaţional George Enescu, Gérard Frémy, unul dintre membrii juriului, l-a încurajat să-şi continue studiile la Conservatorul din Paris, oraş unde şi-a început cariera internaţională. Ferenc Vizi a câştigat numeroase premii internaţionale precum: concursul Saratov din Rusia, competiţia Hamamatsu din Japonia sau concursul Arthur Rubinstein din Tel-Aviv. În noiembrie 2012, pianistul a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Târgu-Mureş şi a înregistrat, alături de violoncelista Laura Buruiană, integrala pieselor pentru pian şi violoncel ale lui Mendelssohn.

Evenimentul este organizat de Institutul francez, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra.