Vineri, 22 martie, la ora 18.00, la Libraria Carturesti - Cafe Verona (str. Arthur Verona 13-15), va avea loc o discutie despre literatura si film. Punctul de pornire il constituie cel mai recent roman semnat de Doina Rusti, Mămica la două albăstrele, aparut recent la Editura Polirom, colectia „Ego. Proza”.

Doina Rusti: Mămica la două albăstreleFoto: Polirom

La discutie vor participa in calitate de invitati: Dan Burlac (producator de film), Daniel Cristea-Enache (critic literar), Claudiu Paun (cameraman), precum si alte personalitati din lumea filmului si din cea a cartii. Discutia va fi insotita de o proiectie de film.

Mămica la două albăstrele se gaseste atit in librarii, cit si pe www.polirom.ro, inclusiv in editie electronica.

2012. Vara-toamna. Bucuresti. Barbat insurat, femeie indragostita, copil adoptat, showbiz si un prim-ministru pasionat de Facebook – totul intr-un roman cu final neasteptat, care se citeste pe nerasuflate.

„Doina Rusti este o excelenta prozatoare, de mare talent si intuitie.” (Norman Manea)

„Doina Rusti, dupa parerea mea, e un prozator de prima marime al literaturii actuale.” (Nicolae Breban)

Doina Rusti este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane. Tradusa in mai multe limbi, invitata la numeroase tirguri si evenimente internationale, s-a impus in special prin romanele cu tematica diversa si constructie solida, cele mai multe aparute la Polirom.

Fantoma din moara (2008), roman amplu despre comunismul romanesc, a fost distins cu Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, iar Lizoanca la 11 ani (2009) a primit Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane. Acesta din urma se afla in curs de ecranizare si a fost editat recent la Berlin, de Horlemann Verlag.

A mai scris Omuletul rosu (2004), un roman primit calduros de publicul italian, Zogru (2006), recompensat cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Patru barbati plus Aurelius (2011), precum si un puzzle narativ – Camasa in carouri si alte 10 intimplari din Bucuresti (2010).

Doina Rusti traieste la Bucuresti si este profesor universitar (istoria culturii si civilizatiei universale).

Un fragment din roman in lectura autoarei.