Dupa turneul de succes cu "Exilatii" de acum 3 ani, care l-a facut cunoscut si publicului din Romania, regizorul Alexander Morfov revine la Bucuresti cu un alt eveniment teatral, spectacolul multipremiat Don Juan dupa Moliere, prezentat de Teatrul National Ivan Vazov din Sofia. Don Juan se va juca pe scena mare a TNB, intr-o unica reprezentatie, duminica 7 aprilie 2013, de la ora 19.00.

Don JuanFoto: TNB

Unul dintre cei mai importanţi regizori bulgari ai momentului, autor şi al impresionantului spectacol "Vizita bătrânei doamne" de la TNB, Alexander Morfov ne propune o versiune proprie după o cunoscută capodoperă a dramaturgiei universale.

Apreciată drept una dintre cele mai interesante, pure şi filosofice interpretări ale mitului lui Don Juan, piesa lui Moliere e transpusă scenic de regizorul bulgar într-o viziune incitantă pentru cei care aşteaptă să-l reîntâlnească pe eternul seducător. Mai mult decât întruchiparea libertinului adulat, dorit şi invidiat, în viziunea lui Morfov, Don Juan este un „seducător fatal”, prevestitor de rele, întruchiparea fără limite a libertăţii: „libertatea este aidoma celebrităţii... depinde de societatea în care trăim.”

Spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Biletele s-au pus în vânzare sâmbătă 16 martie, la Agenţia de bilete a TNB. Preţul biletelor: 50, 40, 30, 16 lei.