Regizorul Gelu Colceag a folosit masina timpului inventata de Bulgakov si a pus pe roate un spectacol plin de replici inteligente si de umor. Teatrul Metropolis prezinta intr-un maraton fara precedent - cinci reprezentatii in doar doua zile - spectacolul "Tarul Ivan isi schimba meseria" sambata 16 martie, si duminica, 17 martie, de dimineata pana seara. Pentru prima oara la Teatrul Metropolis, un spectacol este programat asa cum sunt difuzate filmele pe marile ecrane. Actorul Gabriel Costin spune ca "Tarul Ivan isi schimba meseria" este o comedie SF. "Bulgakov nu i-a spus asa, dar ea este o comedie SF. As zice ca trebuie sa veniti sa o vedeti pentru ca este o comedie pe care nu trebuie sa o ratati. Se ingramadeste lumea ca la circ".

Imagine din "Tarul Ivan isi schimba meseria"Foto: Teatrul Metropolis

Tarul Ivan isi schimba meseria de Mihail Bulgakov se joaca la Teatrul Metropolis sambata (ora 15.00 şi 19.00 ) si duminica (ora 11.00, 15.00 si 19.00).

Regia artistica: Gelu COLCEAG

Cu: Mircea RUSU/Doru ANA, Radu GABRIEL / Vlad CORBEANU, Marius GALEA, Mariana DANESCU, Diana CAVALIOTTI, Vlad LOGIGAN, Gabriel COSTIN, Sergiu FLESNER / Silviu DEBU, Ana Maria BERCU / Ana COVALCIUC, Eduard CARLAN, Gigi IORDACHE, Mihai PERSA, Alexandru GRADINARU, Marius DRAGUS, Emilian MARNEA, Laurentiu DRAGAN,Lucian IONESCU, Ionut IFTIMICIUC, Vlad BARZANU / Victor TAPEANU,Cristina IONITA, Bianca POPESCU, Andreea SOVAN PETRILA, Mihaela VELICU / Irina STEFAN

Asistent regie: Camelia VLADUT

Decorurile si costumele : Ioana PASHCA

Ilustratia muzicala : Gabriel BASSARABESCU

Miscarea scenica: Vlad LOGIGAN

Corepetitor: Monica CIUTA

Spectacolul regizat de Gelu Colceag are la baza comedia de moravuri scrisa in perioada 1926-1935 de catre Mihail Bulgakov. Din distributie fac parte Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel, Marius Galea, Mariana Danescu si Vlad Logigan.

Actorul Radu Gabriel a declarat pentru Ziarul Metropolis ca ,"Tarul Ivan isi schimba meseria" este o comedie spumoasa la care se poate veni cu intreaga familie: "Cred ca are atat de mult succes deoarece vorbim despre o comedie in verva si despre un spectacol extrem de bine facut. Este jucat bine si cu pofta de catre actori; beneficiaza si de o distributie exceptionala. Acestea toate sunt ingredientele pentru un spectacol de succes. Nu de acum, ci dintotdeauna."

Actorul Gabriel Costin spune ca "Tarul Ivan isi schimba meseria" este o comedie SF. "Bulgakov nu i-a spus asa, dar ea este o comedie SF. As zice ca trebuie sa veniti sa o vedeti pentru ca este o comedie pe care nu trebuie sa o ratati. Se ingramadeste lumea ca la circ", a declarat Gabriel Costin pentru Ziarul Metropolis.

Actorul explica foarte simplu succesul spectacolului. El considera ca piesa este scrisa intr-o maniera cinematografica, iar montarea duce lin mai departe firul narativ. "Lumea nu-si da seama, dar piesa seamana foarte mult cu un film". Gabriel Costin povesteste si ce reactii starneste spectacolul: "mama, esti nebun?!", "Ha ha ha, nu credeam ca asa ceva se face la teatru!", "Ce subiect! Cat de tare, cat am ras!", "Ai crezut chestia aia cu masina? Am crezut chestia aia cu masina!" Lumea abia asteapta sa vada ceva supranatural", glumeste Gabriel Costin.