Samsung Electronics România şi Editura Humanitas organizeaza luni, 4 martie, de la 18.30, o dezbatere despre puterea cărţii digitale în era electronică, la care va participa scriitorul şi redactorul Radu Paraschivescu. Cu această ocazie va fi lansată în România ReadesHub, o aplicație Samsung care îți tranformă telefonul sau tableta într-o bibliotecă. Peste 100 de titluri Humanitas pot fi accesate prin Samsung Readers Hub 2.0. Editura pregătește variante electronice pentru toate lansările viitoare, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

„România este a cincea ţară din lume în care serviciul Readers Hub 2.0 oferă conţinut localizat. Prin această colaborare cu Editura Humanitas, facem un pas important pe piața cărților electronice din România, oferindu-le utilizatorilor acces la o vastă bibliotecă digitală în limba română, prin intermediul unei aplicații prietenoase și ușor de folosit”, a declarat Ruxandra Ştefanescu, Content Manager în cadrul Diviziei de Telecom a Samsung România. „Accesul facil la un număr mare de titluri, interfața intuitivă și funcțiile avansate transformă Readers Hub 2.0 în aplicația ideală pentru pasionații de lectură”.

„La aproape trei ani de la lansarea celor dintâi ebook-uri Humanitas, de altfel printre primele de pe piața românească de carte, titlurile editurii noastre au șansa de a ajunge mai repede la cititorii lor, fie că sunt din România, fie din alte colțuri ale lumii. Iar culoarul pe care pornesc cărțile electronice spre cei dornici să-și îmbogățească biblioteca virtuală e deschis, firesc, de evoluția tehnicii.“ (Iustina Croitoru, redactor-șef dezvoltare editorială Humanitas)

Conținutul Humanitas se alătură celor câteva mii de cărți în format electronic din întreaga lume la care utilizatorii Samsung au deja acces cu Readers Hub 2.0, de la cărți de bucate cu ilustrații și până la lecturi pentru copii. Cărţile electronice pot fi cumpărate foarte uşor, cu ajutorul cardului de credit. Totodată, parola de acces și butonul „sign-in” le oferă acces utilizatorilor la e-reader de pe mai multe dispozitive Samsung.

Readers Hub 2.0 îți permite să cauți în bibliotecă, consumatorii beneficiind de asemenea de serviciul de recomandări de conținut, care îi ajută să găseacă şi mai repede titlurile de care sunt interesați. De asemenea, interfața intuitivă le permite cititorilor să-și personalizeze exemplarul digital: mărimea textului, culoarea de fundal sau luminozitatea ecranului pot fi modificate pentru o lectură cât mai plăcută, oriunde și oricând.

Aplicația le permite utilizatorilor să facă adnotări și să sublinieze pasajele importante. Notițele sunt salvate separat pentru a fi găsite rapid și partajate cu prietenii. Mai mult decât atât, ei pot posta pe rețelele sociale pasajele preferate din carte.

Readers Hub 2.0 este compatibil cu următoarele formate: ePub2, PDF, HTML 5 și ePub 3. În plus, Samsung a dezvoltat un portal dedicat editurilor, unde acestea pot urmări, încărca și gestiona ofertele proprii de cărți electronice.

Serviciul Readers Hub 2.0 poate fi descărcat din Samsung Apps store pe dispozitive precum Note II, Galaxy S III, Galaxy S III Mini, Galaxy Note 10.1 (N8000) și Galaxy Note 10.1 Wi-Fi (N8010), se precizeaza in comunicat.