Actorului Victor Rebengiuc îi va fi conferită decoraţia regală 'Nihil Sine Deo', pe 28 februarie, într-o ceremonie programată să aibă loc la Castelul Peleş din Sinaia, a informat pentru Agerpres, Radu Ghina, consilier al Casei Regale.

Decoratia Regala Nihil Sine DeoFoto: Familia Regala a Romaniei

Alaturi de Medalia "Regele Mihai I pentru Loialitate" si de Crucea Casei Regale a Romaniei, Decoratia regala "Nihil Sine Deo" este o distinctie ce se acorda prin decizia Sefului Familiei Regale a Romaniei.

Potrivit site-ului Familiei Regale a Romaniei, decoratia "Nihil Sine Deo" poate fi acordata personalitatilor marcante din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar care au ajuns la un respectabil numar de ani in profesie sau au realizat o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc.

De asemenea, decoraţia se acordă ambasadorilor şi foştilor ambasadori care s-au remarcat prin contribuţia lor excepţională la promovarea unei bune imagini a României.

Sistemul de ordine, decoraţii şi medalii ale Casei Regale a României este mijlocul prin care regele Mihai I al României răsplăteşte eforturile şi meritele unor personalităţi care au adus importante contribuţii la dezvoltarea vieţii româneşti şi care au sprijinit Casa Regală în iniţiativele ei publice.

Actotul Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, la Bucureşti.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I. L. Caragiale' din Capitală în anul 1956, la clasa Aura Buzescu şi Beate Fredanov.

Între anii 1990 şi 1995 a fost rector al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi a condus Teatrul Bulandra în perioada 1996-1998.

Maestrul Rebengiuc a jucat în peste 50 de filme şi a colaborat la radio şi televiziune, fiind răsplătit cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.

În octombrie 2010, a fost câştigătorul celei de a IX-a ediţii a Marilor Premii Prometheus, la secţiunea Opera Omnia.

La 10 februarie 2011, în ziua în care a împlinit 78 de ani, actorul a primit o stea pe Walk of Fame din Piaţa Timpului.

Este căsătorit cu actriţa Mariana Mihuţ şi au împreună un fiu, Tudor.