Un spatiu conceput de tineri, pentru tineri. Vineri, 8 februarie 2013, Godot Cafe-Teatru deschide oficial portile salii studio - SubScena. Aflat, asa cum ii spune si numele, sub scena binecunoscuta de pe Blanari nr.14, noul spatiu va gazdui exclusiv evenimente underground - la propriu si la figurat.

Godot deschide SubScenaFoto: Godot Cafe Teatru

In cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute si apreciate spatii din zona teatrului independent bucurestean. Conceput dupa un model aplicat cu succes in strainatate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera calda si prietenoasa, de cafenea interbelica, si prin productiile din ce in ce mai ambitioase care au demonstrat ca teatrul "de cafenea" nu este unul facil si lipsit de pretentii artistice si ca imbinarea intre calitate si confort satisface gusturile unei game diverse de spectatori. Productiilor proprii li s-au alaturat treptat un numar impresionant de spectacole gazduite, Godot Cafe-Teatru oferind oricarui artist sansa de a se exprima si devenind, astfel, un punct de intalnire intre conceptul de spatiu independent si cel de teatru de repertoriu.

Din dorinta de a prezenta publicului o plaja cat mai variata de spectacole si evenimente, in luna februarie Godot deschide portile spatiului SubScena - prima sala studio a unui teatru independent din Bucuresti. Gandita ca o extensie a conceptului de "cafe-teatru" - spectacole de calitate intr-o atmosfera intima si relaxata - sala SubScena isi propune sa devina casa evenimentelor underground. Creat de catre tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri asezate in prelungirea scenei, cu un bar decorat in acelasi stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atat spectacole de calitate cu actori consacrati, cat si productii studentesti de exceptie, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfasura pe oscena profesionista. Godot SubScena va relua astfel programul "Open Stage" - spectacole de licenta alese din facultatile de teatru din Bucuresti - inceput si derulat cu succes in sala deja cunoscuta a Godot Cafe-Teatru. Acestor spectacole li se vor alatura proiecte noi din zona teatrului independent, selectate prin concurs.

Din luna februarie, publicul este asteptat cu drag atat in sala Godot Cafe-Teatru, cat si in noul spatiu, SubScena. Sala studio se deschide oficial vineri, 8 februarie, la ora 19:00, cu premiera spectacolului "Novecento" de Alessandro Baricco, cu Mihai Costache, in regia lui Daniel Lungu; la vioara Maria Balanean. Sambata, 9 februarie, la aceeasi ora, este programat spectacolul "In centrul atentiei" dupa Neil LaBute, cu Mihaela Sirbu, Ilinca Harnut si Sorin Poama, iar duminica de la 20:00 "Open Stage" prezinta "Vest-Est... sau cand ploua in Covasna, pamantul plange", docu-drama de Danni Ionescu, cu Stefan Pavel, Danni Ionescu / Vlad Dragulin, Daniel Dragan / Gabriel Chirila.