Ziua Cartilor Deschise la ICR Berlin
Potrivit ICR Berlin, intre orele 14.00 și 19.00, biblioteca va fi deschisa tuturor celor care doresc sa o viziteze. Institutul pune la dispozita vizitatorilor catalogul special creat pentru acest eveniment, continând peste 4000 de titluri din bibliotecă ce pot fi răsfoite și împrumutate.
Biblioteca ICR Berlin în noul format numără peste 4.000 de cărti împărtite în 20 de domenii și subdomenii, între care Literatură română, Literatură universală, Memorialistică, Artă, Muzică, Istorie, Religie, Filosofie, Turism, Medicină, Folclor, Critică literară și Teatru, în cea mai mare parte în limba română, dar și în germană, engleză, franceză.
Audiobook-urile : „Insula” de Gellu Naum, „Die Vermessung der Welt” de Daniel Kehlmann, „Die Wissenden” de Mircea Cărtărescu si „Musikimprovisationen” de Mircea Tiberian vor asigura ambianta sonora a evenimentului.
De asemenea, din oră în oră va fi proiectat scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman”, al regizorului Tudor Giurgiu care a obtinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012, prestigios premiu acordat de Academia Europeană de Film, echivalentul premiilor Oscar din SUA.
Cu această ocazie, publicul Institutului va primi cadou o selectie din albumele de artă editate de ICR.
Cititorii vor avea opcazia sa se informeze asupra cartilor si a modalitatii de imprumut dar si sa citeasca la fata locului, într-un ambient plăcut din celebra Vila Walther, în care se află sediul ICR Berlin.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta
INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”