Miercuri, 6 februarie, Biblioteca ICR Berlin- reorganizată, reinventariată și îmbogătită cu noi titluri va fi inaugurata in cadrul unui eveniment desfășurat sub denumirea Ziua Cărtilor Deschise.

Potrivit ICR Berlin, intre orele 14.00 și 19.00, biblioteca va fi deschisa tuturor celor care doresc sa o viziteze. Institutul pune la dispozita vizitatorilor catalogul special creat pentru acest eveniment, continând peste 4000 de titluri din bibliotecă ce pot fi răsfoite și împrumutate.

Biblioteca ICR Berlin în noul format numără peste 4.000 de cărti împărtite în 20 de domenii și subdomenii, între care Literatură română, Literatură universală, Memorialistică, Artă, Muzică, Istorie, Religie, Filosofie, Turism, Medicină, Folclor, Critică literară și Teatru, în cea mai mare parte în limba română, dar și în germană, engleză, franceză.

Audiobook-urile : „Insula” de Gellu Naum, „Die Vermessung der Welt” de Daniel Kehlmann, „Die Wissenden” de Mircea Cărtărescu si „Musikimprovisationen” de Mircea Tiberian vor asigura ambianta sonora a evenimentului.

De asemenea, din oră în oră va fi proiectat scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman”, al regizorului Tudor Giurgiu care a obtinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012, prestigios premiu acordat de Academia Europeană de Film, echivalentul premiilor Oscar din SUA.

Cu această ocazie, publicul Institutului va primi cadou o selectie din albumele de artă editate de ICR.

Cititorii vor avea opcazia sa se informeze asupra cartilor si a modalitatii de imprumut dar si sa citeasca la fata locului, într-un ambient plăcut din celebra Vila Walther, în care se află sediul ICR Berlin.