Institutul Cultural Roman anunta lansarea unei noi sesiuni de candidatura pentru bursele „George Enescu“, derulate la Cité Internationale des Arts din Paris. Termenul de depunere a dosarelor de inscriere, anuntat initial pentru 15 noiembrie 2012, a fost prelungit pana la data de 15 februarie 2013.

Obiectivul burselor este de a introduce artistii romani in circuitul valorilor europene, oferindu-le oportunitatea de a lucra intr-un mediu artistic international. Bursa „George Enescu“ este acordata muzicienilor romani care au studiile universitare de specialitate incheiate, cu performante recunoscute in domeniu, in vederea desfasurarii de proiecte artistice in atelierul inchiriat de Romania la Cité Internationale des Arts. Selectia este operata de o comisie independenta de specialisti pe baza unui dosar de candidatura. Dosarul selectat de comisie este trimis spre validare Comisiei de Admitere de la Cité Internationale des Arts.

Potrivit comunicatului ICR, in aceasta sesiune vor fi acordate doua burse „George Enescu“ : una pentru perioada martie – aprilie (2 luni) si una pentru perioada august – octombrie (3 luni).

Intrucat termenul limita a fost prelungit, durata primului stagiu va fi scurtata cu o luna, de comun acord cu partenerii institutionali.

Valoarea burselor: 3030 EUR / persoana (pentru perioada martie – aprilie 2013) si 4 545 EUR / persoana (pentru perioada august – octombrie 2013).

Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: muzica si muzicologie.

Documente necesare pentru inscriere (dosarul de solicitare a bursei):

- formularul de inscriere;

- CV continand informatii detaliate despre activitatea competitionala a candidatului;

- copie dupa diploma de licenta; in conditiile in care candidatul este si absolvent de studii aprofundate, se vor adauga copii si dupa aceste acte;

- copie dupa actul de identitate/pasaport;

- un proiect de cercetare, din care sa reiasa: justificarea experientei profesionale si a competentei in materie; un nivel artistic care sa permita aprofundarea dialogului cu artistii straini; relevanta Parisului pentru realizarea proiectului: maxim 2 pagini in care sa fie indicate locatii/muzee/sali de concerte propuse spre vizitare, ce se va studia acolo, ce activitati se vor depune.

- Pentru muzicieni – una sau mai multe inregistrari pe casete audio sau CD

- Pentru compozitori – una sau mai multe partituri (nu se accepta documentatie in format electronic);

- un dosar de presa;

- perioada pentru care solicita bursa;

- 3 scrisori de recomandare.

Proiectele de cercetare vor fi redactate atat in limba romana, cat si in limba franceza.

Adresa la care se trimit documentele: Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucuresti.