Miercuri, 30 ianuarie 2013, ora 19.00, Sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti găzduieşte un recital de chitară spaniolă susţinut de Maxim Belciug. Intitulat FOLÍA DE ESPAÑA, concertul propune o incursiune în etosul muzical iberic, de la acordurile renascentiste ale lui Luis de Milán până la creaţii moderne semnate de Joaquín Rodrigo, trecând prin epoca de aur a chitarei, deschisă de Fernando Sor şi împlinită de Francisco Tárrega.

Maxim BelciugFoto: Institutul Cervantes Bucuresti

Concertul de miercuri, 30 ianuarie, reprezintă evenimentul de debut al stagiunii extraordinare VIVA LA GUITARRA care îşi propune, timp de 6 luni, să ofere publicului român noi prilejuri de întâlnire cu acest instrument atât de îndrăgit şi sută la sută spaniol, făcut, aşa cum scria Nicolás María López într-un eseu publicat în 1901, după chipul şi asemănarea sufletului popular.

Stagiunea VIVA LA GUITARRA are loc în perioada ianuarie - iunie 2013 şi este organizată de Institutul Cervantes în parteneriat cu Asociaţia Culturală Kitarodia, cu sprijinul fabricii de instrumente HORA SA din Reghin. Concertele au loc în ultima zi de miercuri a fiecărei luni, în sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta 38).

Intrarea publicului este liberă.