"Am vrut sa re-scriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce imi inspira tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru". Asa incepe povestea spectacoluluiD'ale noastre, regizat de Gigi Caciuleanu - coregraful roman cu un imens succes peste hotare de foarte multi ani, dar care nu uita sa ii bucure si pe cei de "acasa" - la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. "Este un spectacol foarte spectaculos in adevaratul sens al cuvantului spectacol - o coregrafie facuta cu umor fin, ceea ce este destul de rar, nu este nimic bagat in ochi, sunt lucruri de finete", spune Lari Giorgescu, actorul considerat marea revelatie din "D'ale noastre", intr-un interviu acordat Hotnews.ro.

Lari Giorgescu si Istvan TeglasFoto: HotNews.ro

Istvan Teglas, actor a carui cariera s-a impletit de multe ori cu dansul, nu putea lipsi din echipa de 12 tineri actori-dansatori cu ajutorul carora Gigi Caciuleanu a ales sa povesteasca "D'ale noastre". Invitat in studioul HotNews.ro, Istvan Teglas a subliniat ca "E foarte important ca un astfel de spectacol se intampla la Teatrul National si chiar la Sala Mare. De obicei proiectele astea se fac greu, fara bani si asa mai departe. Chiar ar trebui sa fie mai multe de genul asta."

  • Lari Giorgescu si Istvan Teglas povestesc despre "D'ale noastre" in studioul HotNews.ro (partea I):

Lari Giorgescu a dezvaluit si reteta succesului spectacolului de la National: "S-au intalnit niste entitati, sa le zicem entitati, interesante. Pentru ca e un spectacol facut de Gigi Caciuleanu - care dupa parerea mea este cel mai important coregraf roman la ora actuala, facut la Teatrul National, cu niste artisti destul de tineri si gata sa se afirme. Sunt aceste trei lucruri importante care s-au unit bine."

Istvan Teglas il completeaza: "La teatru sau in multe alte proiecte din pacate rar se intampla sa ai spiritul asta de echipa, e foarte greu si cred ca un regizor bun sau un coregraf bun se cunoastre acolo unde chiar poate sa faca o echipa. Eu demult nu am mai avut parte de asa ceva, de spiritul ala."

  • Interviu cu Lari Giorgescu si Istvan Teglas (partea a II-a):

  • Spectacolul D'ale noastre are urmatoarea reprezentatie marti, 29 ianuarie, la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti.

D'ale noastre

Regia: Gigi Caciuleanu

Scenografia: Corina Gramosteanu

Muzica originala: Lucian Stan, Marius Matesan, Dan Handrabur, Cristina Handrabur, Cristian Stanciu, Vlaicu Golcea, Miclos Micleusanu.

Coregrafia: Gigi Caciuleanu

Lighting design: Silviu Alexandru Andrei

Distributia (dans-actori): Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Barbulescu, Vanda Stefanescu, Rasmina Calbajos, Lari Giorgescu, Cristian Nanculescu, Stefan Lupu, Istvan Teglas, Adrian Nour, Alexandru Calin.