La Teatrul National din Bucuresti, prima conferinta a anului 2013 va fi sustinuta de un reputat chirurg. Profesor doctor Mircea Beuran va vorbi despre "Politrauma - actualitati si atitudini", duminica, 27 ianuarie 2013, de la ora 11:00, la Sala Mica a TNB.

Mircea BeuranFoto: TNB

Politrauma - Trauma fizica, parte a vietii cotidiene, reprezinta principala cauza de mortalitate la persoanele tinere si adulte. Ignoranta nationala?

Politrauma, conform definitiei actuale, este echivalata cu formele cele mai severe, cu risc vital si cu recuperare dificila. Din acest punct de vedere, diagnosticul complet precoce si tratamentul trebuie organizate in concepte precise, algoritmate. Variatiile de la o tara la alta sunt in primul rand dictate de resursele financiare, dar si de mentalitati care trebuie schimbate.

"Cei care ignora istoria trebuie sa fie pregatiti sa o repete." - George Santayana

  • Despre Mircea Beuran

Medic primar chirurg, profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, Seful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, filiala Bucuresti si al Societatii de Chirurgie de Urgenta si Traumatologie din Romania.

Doctor in medicina din 1999.

Din septembrie 2007, profesor de chirurgie la International School of Surgical Oncology afiliata IASGO. A fost Ministru al Sanatatii in 2003.

Competente in chirurgia traumatologica, chirurgie oncologica, chirurgie laparoscopica.

Carti publicate:

Manual de Chirurgie - Mircea Beuran (sub redactia) - Editura Universitara Carol Davila, Bucuresti, 2003.

Lucrari practice - Mircea Beuran (sub redactia), Editura Universitara Carol Davila, Bucuresti, 2005.

Coautor a numeroase manuale, tratate si studii de chirurgie.

Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de Cavaler, 2002

Pentru mai multe informatii legate de bilete: 021. 314. 71. 71 (Agentia de bilete a TNB)