Doctor's Studio, in parteneriat cu Teatrul Bulandra, invita actorii, coregrafii si regizorii de teatru interesati de metodele de lucru din teatrul independent american, la un workshop de 7 zile cu regizorul si producatorul Paul Bargetto. Workshopul se va desfasura timp de 7 zile, in perioada 18 - 24 februarie 2013, timp de 7 ore pe zi, in Sala Liviu Ciulei Laborator a Teatrului Bulandra. Numarul maxim de participanti este 15. Cost participare: 420 RON / persoana.

Workshop organizat de Doctor’s StudioFoto: Doctor's Studio

Pentru a-si rezerva loc, cei interesati sunt rugati sa trimita CV si scrisoare de intentie la docthedoc@gmail.com pana in data de 13 februarie.

THE FLYING SANDBOX (http://paulbargetto.com/teacher/the-flying-sandbox) este un workshop creat de regizorul Paul Bargetto, prin intermediul caruia participantii se familiarizeaza cu metodele artistice folosite pe scena independenta a teatrului din New York. THE FLYING SANDBOX, fondat in 2004, a fost organizat in numeroase locatii din New York si din lume. In cadrul workshop-ului, actorii invata tehnici de asumare a unui antrenament riguros care ii ajuta sa inteleaga procesul bazat pe omogenitatea grupului, pe improvizatie structurata, devenind astfel agenti creativi in procesul compozitiei scenice. The Sandbox are ca baza de inspiratie credinta marelui actor italian Marcello Mastroianni: "creativitatea unui actor consta in a-si aminti libertatea imaginatiei pe care o are orice copil care se joaca in nisip".

PAUL BARGETTO (http://paulbargetto.com) este regizor international de teatru, producator si curator de festival. In ultimii 15 ani a trait si a lucrat in New York, dar si in orase din tari europene: Polonia, Romania, Germania si Turcia. Este fondator si director artistic al East River Commedia, o companie internationala de teatru cu sediul in New York City, si director artistic si producator executiv al NEW YORK UNDERGROUNDZERO FESTIVAL. In 2005, a contribuit la fondarea Ligii Teatrului Independent, o organizatie de advocacy pentru teatrul independent din New York. In 2011, i-a fost propusa functia de Regizor Producator in Rezidenta in cadrul The Living Theatre. Are diploma de Regie si B.A. in Drama obtinute la Columbia University din San Francisco.

Cele mai recente spectacole includ: The Gospel of Saint Matthew dupa Pasolini cu The Living Theatre, A Couple of Poor, Polish-Speaking Romanians de Dorota Maslowska la Abrons Arts Center, AutoMotive - o explorare dramatica originala a istoriei americane a automobilului la PS 122, Auto da Fe, de Masataka Matsuda cu International WOW la Baruch Performing Arts Center, Crumble, Lay Me Down Justin Timberlake de Sheila Callaghan la Theater Bielefeld din Germania, The Taming of the Shrew and Serenada si Vulpe Filosof la Teatrul National Constanta - Romania, Serenade & Philosopher Fox la Collective: Unconscious, Philosopher Fox la Malta International Festival din Poznan, Poland, Striptease & Out at Sea la La MaMa ETC. Cu productia Serenade and Philosopher Fox de Slawomir Mrozek a castigat premiul pentru cel mai bun regizor si producator al unei piese de teatru la New York Innovative Theater Awards, in 2005.

Regizorul Paul Bargetto este Membru de Onoare al Doctor's Studio (www.doctorsstudio.org).

Atelierul se va incheia cu un spectacol de prezentare a proiectului in fata unui cerc de prieteni, sau public, in functie de dorinta tuturor celor implicati.

Mai multe detalii: http://doctorsstudio.org/?page_id=919.

Un workshop pe care Doctor's Studio il recomanda actorilor care vor sa se miste, coregrafilor care vor sa joace, dar si regizorilor care vor sa vada cum este.