Începând cu data de 15 ianuarie și până la sfârșitul lunii, sub titlul 15 ianuarie Ziua Culturii Române se vor posta zilnic pe pagina de Facebook a ICR Lisabona (http://www.facebook.com/icrlisboa) poezii și fragmente de proză din literatura română traduse în limba portugheză, poezie românească recitată, documentare despre România și despre personalități românești.

Prin propunerile literare postate in cadrul acestui proiect online ICR Lisabona doreste sa încurajeze achiziționarea traducerilor din literatura română disponibile în librăriile portugheze. Astfel, fiecare post de pe Facebook va preciza de unde se poate achiziționa respectivul volumul.

Tot în data de 15 ianuarie ICR Lisabona va lansa un concurs dedicat traducătorilor profesioniști sau amatori, fără categorie de vârstă sau naționalitate avand ca obiect traducerea în portugheză a primelor trei strofe din poezia Floare albastră de Mihai Eminescu. Cea mai bună traducere va fi anunțată în data de 31 ianuarie, iar câștigătorul va fi recompensat cu două titluri din literatura română traduse în portugheză.