Club Electroputere Bucuresti (Str. Biserica Enei, nr. 16 - Caminul Artei) verniseaza, marti 15 ianuarie, ora 19:00, cea de-a doua expozitie „Turul Romaniei in 7 zile” (TR7Z). Lucrarile expuse sunt realizate de Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, Larisa Crunteanu, Teodor Graur, Olivia Mihaltianu, Dorin Moldoveanu, Alexandru Niculescu, Lala Panait si Bogdan Ghiu. Expozitia este deschisa in perioada 15 ianuarie - 28 februarie 2013.

Expozitia Turul Romaniei in 7 zileFoto: Club Electro Putere

Expozitia reprezinta etapa finala a proiectului TR7Z, desfasurat in perioada 4 - 10 septembrie. Acesta a fost conceput ca un atelier mobil de creatie alternativa, la care au participat atat artisti, cat si persoane implicate in contextul cultural contemporan. TR7Z a avut un caracter experimental, urmarind ca participantii sa se deconecteze de la ordinarul cotidian prin interactiune si prin producerea unui context relational complex.

Traseul a fost gandit astfel cu scopul de a valorifica teritoriul Romaniei dintr-o varietate de perspective, care sa permita dezvoltarea unor subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectura, dezvoltare regionala, peisaj, cultura populara etc.

Itinerariul parcurs si contextul relational produs de conditiile de desfasurare si persoanele implicate in proiect constituie sursa de inspiratie si de documentare pentru lucrarile din aceasta expozitie.

Proiectul cultural a fost finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.