Sfarsitul de an aduce pe scena Operei bucurestene spectacole dedicate copiilor. "Spargatorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, "Magazinul de papusi" si "Camera copiilor" de Modest Petrovici Musorgski sunt spectacolele care prin muzica si balet vor intretine atmosfera magica a Craciunului.

Programul spectacolelor:

  • Vineri, 28 decembrie, ora 19.00, Sala Mare

“Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski - spectacol de balet

Printre cadourile magice de Crăciun se află şi un misterios Spărgător de Nuci. Clara, o fetiţă, îl salvează de ceilalţi copii, care se ceartă pentru el. Peste noapte, însă, în timp ce fetiţa adoarme, Spărgătorul se transformă într-un prinţ fermecător care o conduce pe Clara în lumea dulciurilor. Aventurile lor, pe muzica marelui compozitor Piotr Ilici Ceaikovski, reprezintă nu numai o incursiune în lumea copilăriei, ci şi în cea a baletului clasic, “Spărgătorul de nuci” fiind una dintre cele mai frumoase creaţii ale genului.

  • Sâmbătă, 29 decembrie, ora 11.00, Sala Mare

“Magazinul de păpuşi” - spectacol al Şcolii de Balet Studio M

Sâmbătă dimineaţă, cei mici şi cei mari sunt invitaţi la spectacolul tradiţional al Şcolii de Balet Studio M, “Magazinul de păpuşi”. Copiii şi adolescenţii pregătiţi de această şcoală vor prezenta publicului cele mai reuşite momente de dans învăţate, sub îndrumarea profesoarei lor, Magdalena Rovinescu. Astfel, ca în fiecare trimestru, micii balerini îşi vor demonstra talentul în aplauzele publicului, prezentând fragmente de balet clasic, dans modern şi contemporan.

  • Duminică, 30 decembrie, ora 11.00, Sala Studio

“Camera copiilor” de Modest Petrovici Musorgski - spectacol muzical – coregrafic pentru copii

În “Camera copiilor”, o doică simpatică şi o fetiţă pătrund împreună, prin poveşti, în lumea muzicii şi a dansului. Spectacolul Studioului Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” se adresează în special preşcolarilor, care au astfel ocazia de a învăţa, într-un mod incitant şi amuzant, câteva elemente de muzică şi balet.