Primul Salon de Carte si Cadouri Bookfest de Crăciun se afla in plina desfasurare la Biblioteca Națională din Bucuresti. In a șaptea zi de Bookfest de Crăciun, vineri, 21 decembrie 2012, jurnalistul Robert Turcescu este invitat la o dezbatere pe marginea cărții sale Bucureștiul - chinurile și facerea. La intalnirea cu publicul, cu incepere de la ora 17.30, Robert Turcescu ii va avea alături de expertul în administrație publică Sorin Ioniță și de criticul literar Alex Ștefănescu.

Mii de vizitatori mari și mici au trecut pragul primului Salon de Carte si Cadouri Bookfest de Crăciun care are loc între 15 și 23 decembrie la Biblioteca Națională. Organizatorii sunt convinși că tot mai mulți iubitori de carte și cultură vor veni în zilele următoare pentru a găsi aici cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri și cele mai inspirate cadouri pentru Sărbătorile din acest an.

Joi, 20 decembrie, Editura Minerva a lansat, volumul Testament - o antologie de poezie română postmodernă în traducerea lui Daniel Ioniță.

Tot pe 20 decembrie, are loc lansarea cărții Alunecarea cometei, de Vlad Neagoe (Editura Minerva). Vor prezenta autorul, Alex Ștefănescu și Ana Munteanu.

In ultimele două zile ale salonului, publicul va avea din nou ocazia să poposească în cinematograful de artă gratuit. Sâmbătă și duminică vor rula filme precum: Pe chei (Irlanda, 2011, dramă, subtitrat în română), Once (Irlanda, 2006, dramă/musical, subtitrat în engleză), Adevăratul Moş Nicolae (Ungaria, 2005, dramă, subtitrat în engleză), Aventurierii (Ungaria, 2008, comedie, subtitrat în română), Tigrul de sticla 3 (Ungaria, 2010, comedie, subtitrat în română). Cinematograful Bookfest este organizat împreună cu Ambasada Irlandei în România, Ambasada Regală a Norvegiei în România, Institutul Polonez din București și Centrul Cultural al Republicii Ungare la București, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Bookfest de Crăciun - ediţia I, are loc în perioada 15-23 decembrie 2012 la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale din Splaiul Unirii (vizavi de Tribunalul Bucureşti). Intrarea este gratuită.

Programul de vizitare al salonului:

- 15 decembrie: 10:00 - 21:00

- 16-22 decembrie: 10:00 - 19:00

- 23 decembrie: 10:00 - 17:00

Biblioteca Națională gazduieste in aceasi perioada cu Salonul de Carte și Cadouri Bookfest de Crăciun un alt eveniment dedicat de aceasta data celor mici, Festivalul de povești pentru copii și oameni mari. Evenimentul este organizat de organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Teatrul Național de Operetă Ion Dacian.