Cetele tradiţionale de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea, Maramureș vin pe scena Salii Radio pentru a sustine un concert de colinde și cântece de Crăciun, duminică, 16 decembrie, de la ora 17.00, informeaza Radio Romania.

Concert traditional de colindeFoto: Radio Romania

Publicul spectator de toate varstele va intra in atmosfera plină de farmec a sărbătorilor creata de datinile si obiceiurile pastrate din strabuni si prezentate de grupurile de colindatori.

Sub titlul „Începem a colinda...“, ansambluri de datini și obiceiuri vor readuce la Sala Radio farmecul copilăriei.

Îi veți asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători „Merghindeal” (jud. Sibiu), Alina şi Genuca Ceuca, Elena Mimiş Trancă şi grupul „Liliacul” (jud. Mehedinţi), ansamblul „Junii Crişului” (jud. Arad), ansamblul „Măgura-Cerneşti” (jud. Maramureş), ansamblul „Poieniţa” (jud. Suceava), ansamblul de colindători „Moşoaiele” (jud. Tulcea) şi ansamblul de colindători „Chipăruşul” (jud. Vrancea).

Spectacolul din 16 decembrie a fost prefatat de cel din data de 9 decembrie cand publicul s-a bucurat de colinde interpretate de copii sau de partituri cu influență religioasă cântate de două ansambluri artistice de profil, iar in data de 13 decembrie Corul Academic Radio va aduce la viață cântece de Crăciun de origine slavă.

Gazda evenimentului „Începem a colinda...“, va fi actriţa Nataşa Raab, şef producţie este Anca Negoescu, iar realizarea întregului concert i-a revenit Violetei Ianculescu.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro , în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.