Felicia Filip

Felicia Filip

Foto: Opera Nationala Bucuresti

“Crăciunul Feliciei”

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, îndrăgita soprană Felicia Filip revine la Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti cu un eveniment devenit deja tradiţie: concertul anual “Crăciunul Feliciei”. Astfel, sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 19.30, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti se petrece în familie, alături de soprana Felicia Filip şi invitaţii săi.

Potrivit ONB, la eveniment participă nume artistice sonore precum actorul George Mihăiţă, prim-balerina Corina Dumitrescu, violoncelistul Anton Niculescu, pianista Ioana Maxim, actorul Valentino Tiron de la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti. La aceştia se adaugă cantautorul George Coman şi compozitorul Andrei Tudor, care a compus special pentru acest eveniment un imn închinat Naşterii Sfinte pe versurile mamei sale, Andreea Andrei, dedicat sopranei Felicia Filip.

Alaturi de aceasta echipa minunată vor participa şi două grupuri artistice, formaţia corală „Sunetul muzicii”, condusă de prof. Cristina Manoleanu şi elevii Şcolii de Balet Studio M, condusă de prof. Magdalena Rovinescu, care, prin momentele pe care le vor interpreta, vor oferi publicului măcar o fărâmă din magia sărbătorilor care se apropie. Pe lângă muzica specială de Crăciun, muzică de operă şi muzică de cameră, vor fi prezentate şi momente de poezie precum şi alte numeroase surprize pentru publicul prezent la concert.

Luminita Berariu si Rodica Vica

Luminita Berariu si Rodica Vica

Foto: Opera Nationala Bucuresti

“Iisus se naşte!”

Un alt concert special dedicat sarbatorilor de iarna - “Iisus se naşte!” - va avea loc, miercuri, 12 decembrie, de la ora 19.30, Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti se transformă într-un tărâm de vis, în care cei mici, dar şi cei mari se bucură de minunea Naşterii Mântuitorului. Pentru al treilea an, publicului meloman, are ocazia sa participe la un concert special, alcătuit din muzică sacră şi colinde.

În atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care Ana Maria Comşa, Sorana Negrea, Rodica Vică, alături de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Stanca Manoleanu, Ramona Păun, Evelin Marinaş, vor aduce publicului muzică de bună calitate, împreună cu pianista Luminiţa Berariu, maestru acompaniator.

Anul acesta, la echipa de realizatori a spectacolului, se alătură Corul de Copii ONB, pregătit de Smaranda Morgovan şi acompaniat de piansita Eugenia Şandru, cor cunoscut de publicul meloman de la spectacole de la Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti precum “Boema” de Giacomo Puccini, “Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, “Carmen” de Georges Bizet etc.