Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Serban Ionescu va fi depus vineri, intre orele 8.00 - 15.00, la Biserica Batistei, iar dupa ora 17.00, in foaierul Salii Media a Teatrului National Bucuresti (intrarea prin strada Tudor Arghezi), inmormantarea urmand sa aiba loc sambata, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, informeaza Agerpres.

Teatrul National "I.L. Caragiale" deplange "despartirea de unul dintre cei mai importanti si indragiti actori romani, Serban Ionescu".

"A interpretat numeroase roluri in teatru si film, cu har si daruire. A fost un om bun, generos si plin de farmec, un coleg minunat. Un om frumos!", se arata intr-un comunicat al TNB.

Actorul Serban Ionescu (62 de ani) a murit in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Urgenta Floreasca. El se afla internat de marti la sectia de Terapie Intensiva, ca urmare a insuficientei respiratorii cauzate de boala neurologica de care suferea.

In urma cu un an, acesta a fost diagnosticat initial, cu boala Lyme, provocata de muscatura unei capuse, starea lui fiind foarte grava si fiind internat pentru mai multa vreme in spital.

Pe 15 mai 2012 ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, declara ca va prezenta Guvernului o informare cu privire la situatia medicala a actorului si cu posibilitatea unui transfer la o clinica de specialitate din Europa.

Serban Ionescu era la acea data internat in reteaua unitatilor medicale din subordinea Ministerului Sanatatii si tratat cu antibiotice.

Premierul Victor Ponta anunta atunci ca il va sprijini financiar pe actorul Serban Ionescu, care se afla intr-o stare grava de sanatate si trebuia sa se trateze la Viena.

La jumatatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.

Pe 30 mai, presedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Serban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, a declarat, insa, ca actorul nu are neuroborelioza si ca in Romania se asista la un fenomen ingrijorator al "epidemiei de diagnostic" legat de aceasta boala.

La jumatatea lunii august, Serban Ionescu s-a intors in Romania de la o clinica din Germania in care a fost ingrijit. Medicii de acolo l-au diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Avocatul lui Serban Ionescu declara atunci ca boala de care sufera Serban Ionescu este incurabila.

Pe 19 septembrie, actorul a fost internat la Spitalul Elias din Capitala pentru a-si continua protocolul pentru tratamentul bolilor neurologice de care sufera, anunta purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Valentin Calu.

Reprezentantii Spitalului Elias precizau, pe 2 octombrie, ca Serban Ionescu era constient, nu prezenta tulburari respiratorii si nu necesita alt tip de ingrijire medicala, iar motivul internarii l-a reprezentat realizarea unei proceduri chirurgicale pentru asigurarea unei alimentatii complete.

"Aceasta procedura era necesara si continua protocolul de monitorizare in cadrul suferintei neurologice (scleroza laterala amiotrofica). Pacientul este constient, nu prezinta tulburari respiratorii, nu necesita alt tip de ingrijire medicala, motiv pentru care se va externa", sustineau la acea data reprezentantii unitatii spitalicesti.

Serban Ionescu s-a nascut la 23 septembrie 1950, la Corabia, in judetul Olt.