Un stand cu lucrări din Federaţia Rusă - 'Cărţi din Rusia' - a fost inaugurat, miercuri, în premieră, după 1989, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, informeaza Agerpres.

Organizat de Agenţia federală de presă şi comunicare în masă a Rusiei, la stand sunt prezentate, potrivit ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, cărţi 'pentru cei care cunosc limba rusă sau vor să studieze în limba rusă'.

'Vrem să arătăm că Rusia rămâne o ţară în care se editează foarte multe cărţi'', a spus ambasadorul, invitându-i pe cititorii români să aibă un contact nemijlocit cu cei 10 oameni de cultură ruşi - scriitori, traducători, critici literari, istorici, pictori - care participă la târg.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură s-a deschis miercuri în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA, urmând a fi organizate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.