Regizorul Alexandru (Ducu) Darie, fiul actorului Iurie Darie, a declarat ca tatal sau a fost "un suflet extraordinar" si ca s-a luptat sa traiasca "pana in ultima clipa". "Si-a dorit sa traiasca pana in ultima clipa, pana la un moment dat, pentru ca dupa aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri", spune Ducu Darie, regizor si directorul Teatrului Bulandra, citat de Agerpres.

El a povestit ca l-a vazut ultima data pe tatal sau in viata in urma cu cateva zile si ca cea mai placuta amintire pe care o are cu acesta este de cand avea cinci ani si "el era tanar" si il invata sa deseneze.

"A fost extraordinar pentru mine ca niciodata nu m-a obligat, asa cum incerc sa fac si eu cu fiul meu, sa gasesc un drum al meu. Nici nu m-a fortat si nici nu m-a certat daca l-am gasit intr-un fel sau altul", si-a amintit Ducu Darie.

Iurie Darie va fi inmormantat duminica, la ora 14:00, la Cimitirul Sfanta Vineri. Trupul sau neinsufletit a fost depus sambata dupa-amiaza, la ora 15:45, la Teatrul de Comedie, pe scena Salii Studio.

Iurie Darie a murit vineri seara dupa o lunga suferinta.