Primarul Emil Boc a participat, in perioada 8-10 noiembrie, la doua evenimente internationale pentru sustinerea municipiului Cluj-Napoca in tentativa de a deveni Capitala Culturala Europeana. "Semnalele primite ne arata ca orasul nostru are toate sansele pentru a atinge acest obiectiv si a obtine titlul de capitala europeana culturala in anul 2021. Elementul esential este multiculturalismul Clujului, si modelul pe care il ofera in acest sens tuturor comunitatilor europene", afirma Emil Boc intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca, citat de Agerpres.

"In 8 si 9 noiembrie primarul Emil Boc a participat la Berlin, la conferinta , eveniment la care a fost invitat, alaturi de importante personalitati europene, printre care amintim presedintele Parlamentului European, Martin Schultz - care a dat citire - document programatic privind directia strategica la nivelul Uniunii Europene a conceptelor de dezvoltare durabila a oraselor. (...) Primarul Emil Boc s-a intalnit cu dna Francisca Abreu, consilier cultural al orasului Guimaraes (capitala europeana a Culturii in anul 2012), Werner Spec, primarul orasului Ludwigsburg si Krzysztof Soska, viceprimarul orasului Szczecin. In cadrul conferintei au fost prezentate modelele de succes ale oraselor Guimares, Portugalia (2012), Riga, Letonia (2014) si Pafos, Cipru (2017)", se arata in comunicatul citat.

In cursul zilei de sambata, primarul Emil Boc s-a aflat la Budapesta, unde a participat la "Art Market" -cel mai important targ de arta din Estul Europei, manifestare la care Clujul este invitat special in acest an.