Luni, 29 octombrie, incepind cu ora 18.00, la UNA Galeria din Bucuresti (str. General Budisteanu nr. 10), va avea loc ceremonia de premiere a cistigatorilor primului concurs national de design de carte. Pentru cele trei mari premii ale concursului au fost selectate in etapa finala 32 de titluri, din aproximativ 250 inscrise in competitie, informeaza organizatorii.

Concurs 'Cele mai frumoase carti'Foto: Afis

In cadrul evenimentului vor fi anuntati cei trei mari cistigatori ai Premiilor I, II si III, plus cistigatorul premiului de incurajare pentru tinerii graficieni. Vor participa: Matei Câltia, Stela Lie, Ioana Gruenwald, Oana Boca si Cristina Adam.

Totodata, va fi vernisata si expozitia „Cele mai frumoase carti din România”. Curatoriata de Matei Câltia, expozitia reuneste cele 32 de titluri finaliste ale primului concurs national de design de carte. Alaturi de Matei Câltia, la evenimentul din data de 29 octombrie vor mai fi prezente si Stela Lie, membra a juriului, Cristina Adam si Ioana Gruenwald & Oana Boca (Headsome Communication), implicate in organizarea proiectului, initiat de Asociatia pentru Performanta si Cultura din Cluj-Napoca.

Expozitia de la Bucuresti incheie proiectul „Cele mai frumoase carti din România”, care a debutat in aceasta toamna, cu primul concurs national de design de carte, urmat de master-class-ul sustinut de Uta Schneider si de expozitia din cadrul Tirgului de Carte de la Frankfurt.

Expozitia „Cele mai frumoase carti din România” va fi deschisa publicului in perioada 29 octombrie-2 noiembrie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.